Kannanotto Jevlojevin surman johdosta

Kannanotto Magomed Jevlojevin surman johdosta

Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi on pöyristynyt kuultuaan tänään Magomed Jevlojevin, Ingushetiya.Ru -verkkosivuston julkaisijan, surmasta.

Jevlojevin merkittävin ansio oli puolustaa laillisuutta ja Ingushian tasavallan kaikkien kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia. Hän pysyi erossa tasavallassa riehuvasta väkivallan aallosta. Hän oli rauhan mies jatkuvien ja hallitsemattomien konfliktien kiusaamalla alueella.

Jevlojev ei pitänyt itseään toisinajattelijana, vaan piti ainoana velvollisuutenaan kertoa tasavaltansa tapahtumista mahdollisimman todenmukaisesti. Hänen erityisen rohkeutensa ansiosta ingushialaiset pääsivät kertomaan maailmalle Venäjän valtionduuman vaaleissa tapahtuneesta massiivisesta vaalivilpistä Ingushiassa.

Me muistamme Magomed Jevlojevia ystävänä hänen osallistuttuaan Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin toiseen vuotuiseen seminaariin Helsingissä kesäkuussa 2008. Seminaarissa hän puhui sensuurista tämän päivän Venäjällä.

Osoitamme syvän osanottomme Magomed Jevlojevin perheelle ja ystäville.

Helsinki, 31.08.2008

Lisätietoa:

Heidi Hautala
puheenjohtaja
Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi
+358 50 511 3129

Kerkko Paananen
sihteeri
Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi
+358 440 707 710.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply