“Älkää sulkeko silmiä”

Jelena MaglevannajaSuomen viranomaisilla on nyt näytön paikka. Perustelevatko virkamiehet jälleen kielteisiä turvapaikkapäätöksiään väitteillä Venäjän turvallisuudesta, kysyy Ville Ropponen. Tällä perusteella etnisten venäläisten turvapaikkahakemukset usein hylätään. Ei silti tarvitse kuin seurata muutamaa venäläistä uutissivustoa niin tulee selväksi, että poliittinen sorto on Venäjällä laajaa.

Alkuvuosi 2009 on ollut synkkä venäläisille toimittajille: neljä on tapettu ja useat loukkaantuneet päällekarkauksissa. Volgogradilaisen Svobodnoje Slovo -sanomalehden toimittaja Jelena Maglevannaja haki toukokuun lopulla Suomesta turvapaikkaa, koska pelkäsi Venäjällä henkensä edestä. Jos Maglevannaja joutuu palaamaan Venäjälle, hän on suuressa vaarassa.

Suomella on pyrkimyksiä rajoittaa jatkossa myös tšetšeeni-turvapaikanhakijoiden vastaanottamista. Tässä nojataan presidentti Medvedevin väitteeseen Tšetšenian rauhoittumisesta. Suomalaisten vanhasten ja kataisten päätökset altistavat Venäjälle palautetut ihmiset väkivallalle.

Entä suomalaisen idänbisneksen sutjakkuus – kuinka monta murskattua venäläistä toisinajattelijaa tarvitaan, jotta kauppaneuvos saa ostettua mersuunsa uudet jarrupalat? Kylmän sodan aikana lännessä tuettiin innolla neuvostodissidenttejä. Mutta miksi niin moni täällä suhtautuu nyt venäläisiin toisinajattelijoihin olankohautuksin?

http://www.voima.fi/content/view/full/3175

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply