Anarkiaa Moskovassa ja Tampereella!

Suomen Sosiaalifoorumissa Tampereella 17.-18.4. järjestetään mielenkiintoinen Venäjää koskeva tapahtuma:

Anarkismi eilen, tänään ja huomenna – Näkökulma Suomesta ja Venäjältä

Putin on väistynyt presidentin toimesta, mutta onko mitään muuttumassa Venäjällä? Onko Venäjä suuntaamassa takaisin totalitarismiin? Mikä on Venäjän tämän päivän oppositio?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat venäjänkielisen Indymedian
toimittajat politologi Ute Weinmann ja Moskovan anarkistiliikkeessä vuodesta
1985 toiminut Vlad Tupikin. He kertovat tämän päivän anarkistiliikkeestä ja
yhteiskunnallisista protesteista Venäjällä.

http://www.sosiaalifoorumi.fi/268

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
One Comment
  1. Venäjän koko yhteiskunta kärsii oikeusvaltion puutteesta. Venäjällä ei kukaan –ei liikemies saatika tavallinen kansalainen– voi luottaa solmittuihin sopimuksiin, koska niitä valvomaan asetettu instituutio (=valtio) ei täytä tehtäväänsä.

    Kestävää demokraattista hallintoa ei voida rakentaa spontaanin, nousevan ja katoavan, liikehdinnän varaan. Tarvitaan toimiva kansanedustusjärjestelmä, –joka tavallisimmin koostuu puolueista– sekä demokraattisessa valvonnassa oleva virkamiehistö.

    Pääosin –mutta ei ainoastaan– Toinen Venäjä -koalition alle ryhmittynyt demokraattinen oppositio on ottanut askeleen, riidellen ja haparoiden, kohti kansalaisten luottamuksen ansaitsevan poliittisen järjestelmän rakentamista. Siinä työssä he tarvitsevat tukea.

Leave a Reply