Anna Politkovskajan muistopäivä

Anna Politkovskaya (1958-2006)Muistopäivä Anna Politkovskajalle ja muille murhatuille venäläisille ihmisoikeuspuolustajille

07.10.2009 tulee kuluneeksi kolme vuotta venäläisen toimittajan ja ihmisoikeuspuolustaja Anna Politkovskajan murhasta. Amnesty Internationalin Suomen osasto, Suomen PEN, Kiila ry, Suomen Rauhanpuolustajat ja Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi järjestävät mielenilmauksen Venäjän suurlähetystön edessä (Tehtaankatu 1) keskiviikkona 07.10.2009 klo 18:30.

Mielenilmaus vaatii Anna Politkovskajan ja kaikkien Venäjällä murhattujen journalistien ja ihmisoikeuspuolustajien tapausten selvittämistä ja syyllisten tuomista riippumattoman tuomioistuimen eteen. Mielenilmaus muistuttaa, miten vaarallista ihmisoikeuspuolustajien työ Venäjällä ja erityisesti Pohjois-Kaukasiassa on ja vaatii ihmisoikeuspuolustajille työrauhaa ja suojelua.

Ennen varsinaista mielenilmausta järjestetään “muistohetkiä” murhatuille ihmisoikeuspuolustajille. Muistohetkiin kokoonnutaan eri puolille Helsingin keskustaa ja Venäjän suurlähetystön läheisyyteen. Kirjailijat Riina Katajavuori, Oksana Tšelyševa, Kaisa Ijäs, Jyrki Kiiskinen ja Lauri Otonkoski lukevat runoja murhattujen ihmisoikeuspuolustajien muistoksi.

Muistohetkipaikat (ks. kartta):

A) 17:00 … Pohjoisesplanadi 31: Zarema Sadulajeva ja Alik Džabrailov (runon lukee Riina Katajavuori)

B) 17:30 … Vanha Kauppahalli: Natalia Estemirova (runon lukee Suomen PENin turvakaupunkikirjailija Oksana Tšelyševa)

C) 18:00 … Olympiaterminaali: Stanislav Markelov ja Anastasia Baburova (runon lukevat Kaisa Ijäs ja Jyrki Kiiskinen)

D) 18:30 … Venäjän suurlähetystön edusta: Anna Politkovskaja (runon lukee Lauri Otonkoski. Lisäksi luetaan Euroopan parlamentin ihmisoikeuksien alivaliokunnan puheenjohtajan Heidi Hautalan tervehdys.)

Paikat kartalla: http://www.amnesty.fi/kuvat/0710kartta.jpg

Lisätietoa: http://www.facebook.com/event.php?eid=134795022708

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply