Artemi Troitski tulossa Helsinkiin

artemi-troitski.jpgTroitski: kirjailija, radiotoimittaja, kolumnisti, DJ, rock-manageri, toisinajattelija, entinen Playboyn päätoimittaja…

Neuvostoliiton ensimmäinen tiskijukka Artemi Troitski vihdoin dj-keikalla Helsingissä! Illan otsikko on Troitskin nykyisen moskovalaisen radio-ohjelman mukaan FM Dostojevski, ja luvassa on hänen sanojensa mukaan “musiikkia humalaisiin venäläisiin bailuihin vuosilta 1968-2008”. Settijakautuu kahteen osaan: “Back in the USSR” ja “Brave New Russia”.

Maanantaina 04.02.2008 klo 19-01.
Dubrovnik, Eerikinkatu 11, Helsinki (Corona-baarin alakerta).
Liput 4 e. Järjestää: Suomen Rauhanpuolustajat.

Troitskilta on juuri ilmestynyt Liken ja Rauhanpuolustajien Pystykorvasarjassa Venäjän viimeinen diversantti -kirja. Tilaa netistä tai hae kirjakaupasta.

Venäjän viimeisenä diversanttinakin tunnettu Troitski teki ensimmäisendj-keikkansa Moskovassa vuonna 1972. Settiin kuului luento länsimaisestamusiikista ja sen jälkeen läntistä levymusaa Frank Zappasta Led Zeppeliniin. Nyt ainutlaatuinen keikka Helsingissä kääntää asetelmanpäälaelleen. Musiikin lomassa kuullaan venäläisen populaarimusiikin kohtaloihin oleellisesti vaikuttaneen rock-kriitikon ja-organisaattorin aikalaiskertomuksia.

Venäjän viimeinen diversantti

Karhea ja kirpeä läpileikkaus Putinin Venäjän arjesta, kulttuurista ja politiikasta. Troitski on Venäjän viimeinen diversantti, jonka terävät huomiot Venäjästä ja venäläisistä eivät jätä ketään kylmäksi.

Hänen kuvansa nyky-Venäjästä on synkkä. Harvalukuinen ökyrikas rosvolauma rellestää maassa ja Kremlin valtaklikki koostuu entisistä KGB-miehistä ja kenraaleista. Näköpiirissä olevat vaihtoehdot näyttävät olevan vain huonoja tai vielä huonompia. Samalla kansa viis veisaa ja juopottelee itsensä hengiltä.

Kirja on kehityskertomus, alun ironia vaihtuu kasvavaan raivoon ja lopulta turhautumiseen. Miksi enää kirjoittaa?

Troitski (s. 1955), on Venäjän tunnetuimpia journalismin ja kulttuurin moniottelijoita. Hän tuli lännessä tunnetuksi perestroikan aikana venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana. Nykyisin hän muun muassa toimittaa radio-ohjelmia, luennoi ja toimii venäläisessä ympäristöliikkeessä.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Teemu Matinpuro
Suomen Rauhanpuolustajat
puh. 050 594 1499
teemu@kaapeli.fi.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply