4 Comments
 1. Mielestäni on käsittämätöntä, ettei Britannia luovuta vallankaappausta avoimesti suunnittelevaa ja lukuisista talousrikoksista (ja kenties palkkamurhistakin) epäiltyä ihmistä kotimaansa viranomaisille.

 2. Berezovski on minunkin mielestänii suuren luokan rikollinen – hän oli se mies joka poimi esille tuntemattoman tusina-everstiluutnantin ja teki hänestä presidentin. Demokratiassa on luvallista halauta vaihtaa vallanpitäjiä, tietenkin Berezovski on tätä halutessaan syyllistynyt valtiorikokseen Venäjällä. Berezovskin talousrikoksista olisi kiva joskus saada näyttöä eikä vain mielipiteitä, ilmeisesti Venäjä ei siihen kykene. Kerronpa hauskan tarinan – kun Zakaevia haluttiin saada karkotetuksi, Venäjä esitti pitkän syytelistan. Yksi koski sitä, miten hän oli omakätisesti tappanut erään papin. Hyvä tarina, mutta samassa kirjelmässä esitettiin todistajaksi juuri se pappi jota Zakaev oli tappanut. Hehe … eivätpä ole FSB:n kaverit katsoneet länsimaisia oikeussalidraamoja kovinkaan tarkasti kun luulevat tuollaisen menevän läpi. No totesihan oikeusistuin Britanniassa että ei ole mitään näyttöä mistään rikoksista.
  Miksi berezovski pitäisi karkottaa Venäjälle tapettavaksi? Miksi Luguvoi, joka todistetusti toi Litvinenkoa tappavan aineen Lontooseen ei aseteta oikeuden eteen? No onpa tietenkin vastaus ilmeinen, asetanpa kysymykset vain härnätäkseni.

 3. “Berezovski on minunkin mielestänii suuren luokan rikollinen – hän oli se mies joka poimi esille tuntemattoman tusina-everstiluutnantin ja teki hänestä presidentin.”

  – Tämä oli Berezovskin uran paras ja kenties ainoa hyvä teko. On selvää, ettei Bere tiennyt Putinin olevan venäläinen nationalisti nostaessaan Putinin valtaan. Sitä en tiedä, miten Putin onnistui hämäämään Berezovskia!

  “Demokratiassa on luvallista halauta vaihtaa vallanpitäjiä, tietenkin Berezovski on tätä halutessaan syyllistynyt valtiorikokseen Venäjällä.”

  – Demokratiassa valta vaihtuu äänestystuloksen mukaan. Berezovski ajaa omien sanojensa mukaan Venäjällä väkivaltaista vallankaappausta. Tämä on valtiorikos ja maanpetos.

  “Berezovskin talousrikoksista olisi kiva joskus saada näyttöä eikä vain mielipiteitä, ilmeisesti Venäjä ei siihen kykene.”

  – Venäjän valtionsyyttäjällä on todisteaineisto kasassa. Kannattaa muuten lukea murhatun toimittajan Paul Khlebnikovin kirja Berezovskista. Kirjan nimi on kuvaavasti “The Godfather of the Kremlin”.

  “Miksi berezovski pitäisi karkottaa Venäjälle tapettavaksi? ”

  – Ei Berezovskia Venäjällä tapeta, koska Venäjä ei ole Yhdysvallat jossa on edelleen voimassa kuolemantuomio. Toki Berezovski tulisi istumaan vankilassa hyvin pitkään, koska hänen rikoksensa edellyttävät pitkää vankilatuomiota.

  “Miksi Luguvoi, joka todistetusti toi Litvinenkoa tappavan aineen Lontooseen ei aseteta oikeuden eteen? ”

  – Siis kuka on todistanut, että Lugovoi oli Litvinenkon murhan takana? Ja miksi Venäjän pitäisi toimia omaa perustuslakiaan vastaan, joka kieltää Venäjän kansalaisten luovuttamisen ulkomaille tuomittavaksi?

 4. “Venäjän valtionsyyttäjällä on todistusaineisto kasassa.” Niinpä niin. Minulla on ollut ilo lukea tuon valtionsyyttäjän asiakirjat kun halutaan tehdä Zakaevista luovutettava terroristi. Aineisto on suoraan sanoen koomista. Aion kohtapuolin laittaa aineiston sivustollemme. Venäjän oikeuslaitos ei ole riippumaton valtioelin kuten demokratioissa.

  Tuosta Venäjän humanitaarisesta vankilajärjestelmästä on hiukan liian paljon todistusaineistoa jotta väitettä voisi ottaa todesta. Luepa vaikkapa Amnestyn raportit asiasta, löytyvät sivustoiltamme.

  Eihän kukaan ole todistanut että Luguvoi tappoi Litvinenkon, sellaisista todistuksista päätetään tuomioistuimessa. Mutta onhan se aika ilmeistä että Luguvoi on kuljettanut poloniumin Englantiin, ja se kyllä näyttää aika raskauttavalta ihan maallikonkin silmin. Venäjän perustuslaki ei mitenkään estä rikolliseksi epäillyn luovuttamista, luepa vaikkapa täältä: http://www.robertamsterdam.com/2007/05/weighing_in_on_the_lugovoi_ext.htm#comments ja http://www.robertamsterdam.com/2007/05/extradition_and_russia_part_ii.htm

Leave a Reply