DDT Suomeen

Media_httpiimgurcome2_lzzgw

Juri Shevtshuk ja Venäjän suosituin rockyhtye DDT julkaisivat syksyllä 2011 uuden albumin ja ohjelmiston nimeltä Inatshe (Toisin), jota Shevtshuk luonnehtii jatko-osaksi 1990-luvun legendaarisille ohjelmistoilleen Musta koira Pietari ja Maailma numero nolla. Yhtye lähtee kiertueelle, joka ulottuu maaliskuun lopulla myös Helsinkiin ja Tampereelle.

Juri Shevtshuk on aktiivinen kansalaisyhteiskunnan puolustaja. Hän ei ole koskaan kaihtanut vaikeita yhteiskunnallisia kysymyksiä tai vastakkainasettelua vallanpitäjien kanssa. Shevtshukia on kosittu myös presidenttiehdokkaaksi. Kotimaassaan he esiintyvät nykyään kymmenientuhansien ihmisten stadioneilla, ja yleisö tuntee DDT:n tuotannon perinpohjaisesti.

Juri Shevtshuk, Kremlin vallanpitäjiä vuosikymmeniä piinannut muusikko ja kirjailija, pitää tiedotustilaisuuden Helsingin yliopiston nykykielten laitoksessa Metsätalossa (Unioninkatu 40 B, Sali 1) torstaina 29.3. kello 14-16. Tilaisuudessa julkistetaan myös Tomi Huttusen venäläisen rockin historian paketoiva kirja Pietari on rock, jonka julkaisee Into Kustannus.

DDT ja venäläisen rockin historia liittyvät tiiviisti yhteen. Pietari on rock -kirja kertoo Leningradin ja samalla koko Neuvostoliiton rockin synnystä, ensimmäisistä virallisista ja epävirallisista rock-klubeista ja äänitteistä 1970-luvulta 2010-luvulle. Se on kirja venäläisistä yhtyeistä ja rockrunoilijoista, joista tuli enemmän kuin runoilijoita.

DDT esiintyy klubikeikalla The Circus -ravintolassa Helsingissä (Salomonkatu 1-3) perjantaina 30.3. klo 22. Toisin-kiertueen massiivinen lavashow nähdään sunnuntaina 1.4. klo 19 Tampere-talossa (Yliopistonkatu 55). Juri Shevtshukin keskustelutilaisuus Tampereen yliopistolla maanantaina 2.4. klo 12-14 (Pinni B1100, Kanslerinrinne 1, yliopiston kampusalue).

http://www.venajaseura.com/DDT

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply