Eri Venäjät meillä ja Virossa

Juuri ilmestynyt Sofi Oksasen ja Imbi Pajun toimittama kirja Kaiken takana oli pelko (WSOY), auttaa meitä suomalaisia, sivullisia, selviytymään veljeskansamme kokemista kauhuista. Siinä Lauri Mälksoo todistaa, miten Viron miehitys oli laiton miehitys, vaikka laukaustakaan ei ammuttu, kirjoittaa Tuomas Keskinen.

Venäjän nashit ja kumppanit esittivät oman performanssinsa Sofi-show’n yhteydessä. Kysymyksessä oli, Ivo Juurveen artikkelia soveltaen, neuvostoajalta periytyvä “aktiivitoimi”, jolla pyritään iskulausein ja disinformaation sekä huolella valitun oikean informaation manipuloivalla käytöllä vaikuttamaan Suomen väestön ja viranomaisten asenteisiin ja toimintaan.

Tämä siekailematon strategia aloitettiin Suomessa jo aiemmin tänä vuonna, kun Venäjän suojatit yrittivät kaapata Suomen Pen-klubin, merkittävimmän sananvapausjärjestön. Jatkossa tulemme ilmeisesti näkemään tämän ryhmän auguurin ainakin eurovaalien ellei myös presidentinvaalien ehdokkaana.

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200903269297251_ko.shtml

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly