Ersänkielisen lehden verkkosivusto suljettiin

Mordvan tasavallan Ersän kielen pelastussäätiön lehden, Erzjan Mastorin, verkkosivusto suljettiin juuri ennen Hanti-Mansijskissa pidettyä suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressia, kertoi ersäläinen aktivisti ja toimittaja Petrjanj Andju.

Erzjan Mastorin toimituksessa ei osattu vastata kysymykseen, miksi pääsy lehden verkkosivustolle on estetty. Serveritilaa lehdelle tarjoava Saransk.ru portaali ei ilmoittanut mistään teknisistä ongelmista. Asiasta kertoi itsenäinen marilainen uutisportaali MariUver.

Lehden päätoimittaja Jevgeni Tshetvergov (Nujanj Vidjaz) kertoi puhelinhaastattelussa, että lehden internet-palveluntarjoaja, valtio-omisteinen VolgaTelecom, ilmoitti sivuston sulkemista koskevan päätöksen olevan tällä hetkellä yhtiön johdon käsiteltävänä.

Lehden varapäätoimittaja, Ersän kielen pelastussätiön puheenjohtaja Grigori Musaljov (Kshumantsjanj Pirguzh) totesi, että “FSB ei nuku”. Hänen mukaansa on päivänselvää, kenen käskystä lehden verkkosivusto suljettiin.

Musaljovin mukaan Mordvan viranomaiset estävät ersäläisaktivistien pääsyn kaikkiin julkisiin tapahtumiin ja pyrkivät pitämään heidät uutispimennossa. “Meidät on täysin eristetty, kuten marilaisetkin aktivistit,” Musaljov sanoi.

Ersän kielen pelastussäätiön puheenjohtaja kritisoi myös ankarasti M.A. Castrénin seuraa, joka hänen mukaansa tekee yhteistyötä “kansanpetturi” Mihail Mosinin kanssa.

Musaljov oli aivan varma, että hänen puhelintaan kuunnellaan joka hetki, mutta vakuutti, ettei pelkää mitään. “Olen internationalisti, ja haluan, että kaikki maailman kansat voisivat elää tasa-arvoisina,” Musaljov lausui.

Ersäläisaktivistit, joiden äänenkannattaja Erzjan Mastor on, lähettivät juuri ennen Hanti-Mansijskin maailmankongressia avoimen kirjeen sekä Venäjän presidentille Dmitri Medvedeville että kongressin delegaateille, jossa he kritisoivat ankarasti kongressin järjestelyjä.

 

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
One Comment
  1. Pääsy Erzjan Mastorin verkkosivustolle avattiin uudelleen tiistaiaamuna. Internet-palveluntarjoaja VolgaTelecom oli saanut kirjeen, jonka seurauksena se sulki verkkosivuston. Lehden johto aikoo valittaa sivuston sulkemisesta sekä VolgaTelecomille että syyttäjänvirastolle.

Leave a Reply