FINROSFORUM 2011 | Ympäristö ja raha

Media_httpiimgurcomyq_lhegl

Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (FINROSFORUM) järjestää jokavuotisen konferenssinsa tänä vuonna poikkeuksellisesti joulukuussa, kansainvälisen ihmisoikeuspäivän yhteydessä 10.-11.12.2011. Konferenssin teemat ovat kansalaisten osallistuminen julkiseen päätöksentekoon, systeeminen korruptio ja tämänhetkinen poliittinen tilanne Venäjällä.

Ohjelmassa on luvassa neljä paneelikeskustelua kolmesta suuresta infrastruktuuriprojektista — Gazpromin uuden tornirakennuksen hanke Pietarissa, Moskova-Pietari moottoritiehanke Himkin metsän läpi ja Sotshin talviolympialaisten rakennushankkeet — sekä Venäjän koko yhteiskuntaan levinneestä korruptiosta ja maan tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta.

Suomalaisten ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen edustajat ovat tervetulleita osallistumaan konferenssin paneelikeskusteluihin. Tapahtuma on mainio tilaisuus tutustua ruohonjuuritason kansalais- ja ympäristöaktiiveihin sekä riippumattomiin toimittajiin Venäjältä. Olemme kutsuneet konferenssiin yllä mainittuja hankkeita vastustaneiden kansanliikkeiden edustajia sekä korruption vastaisia esitaisteilijoita.

Mukana ovat Himkin metsäliikkeen aktiivit Jevgenia Tshirikova ja Jaroslav Nikitenko, Pohjois-Kaukasian ekologisen vartion jäsenet Julia Naberezhnaja ja Mihail Plotnikov, Gazpromin tornia vastustaneen liikkeen johtohahmot Olga Andronova ja Jelizaveta Napara, Bankwatchin IVY-koordinaattori Oleksi Pasjuk, korruptionvastaisten RosPil ja Monitoring Expert Group -projektien edustajat Ljubov Sobol ja Marina Litvinovitsh ja muita.

Konferenssin aiheena olevia hankkeita vastustamaan nousseiden kansanliikkeiden aktiivit ovat kukin kampanjoissaan korostaneet kansainvälisten yritysten vastuuta hankkeisiin liittyvistä suoranaisista laittomuuksista ja hankkeiden yhteyttä Venäjän korruptiojärjestelmään. Puhe on myös Venäjän poliittis-taloudellisesta järjestelmästä yleensä sekä järjestelmän vakaudesta.

Konferenssin virallinen osuus alkaa lauantaina 10.12. kello 10:00 ja loppuu sunnuntaina 11.12. kello 13:00. Tapahtuma pidetään viime vuoden tapaan Kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa. Konferenssin kielet ovat englanti ja venäjä. Käytössämme on simultaanitulkkaus. Tapahtuma on yleisölle avoin, mutta edellytämme ennakkoilmoittautumista. Konferenssin tarkempi ohjelma on luettavissa FINROSFORUMin verkkosivustolla.

Tervetuloa!

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply