Finrosforumin uusi puheenjohtaja on Tarja Kantola

Media_httpwwwsdpfisit_ctdth

Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (Finrosforum) valitsi syyskokouksessaan 20.12.2010 uudeksi puheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu Tarja Kantolan, joka on tähän asti toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana. Kantola on toiminut myös pitkään Kansainvälisen solidaarisuussäätiön puheenjohtajana. Finrosforumin perustamisesta lähtien puheenjohtajana toiminut Euroopan parlamentin jäsen Heidi Hautala valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi.

Syyskokouksessa valittiin yhdistykselle yhdeksänjäseninen hallitus. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson, Hufvudstadsbladetin kulttuuritoimittaja Elisabeth Nordgren, kansalaisaktivisti Kerkko Paananen, vapaa toimittaja Ville Ropponen, tulkki ja kansalaisaktivisti Sampo Saari, it-yrittäjä ja kansalaisaktivisti Mikael Storsjö ja Suomen PENin varapuheenjohtaja Jarkko Tontti.

Syyskokous keskusteli tarpeesta parantaa koordinaatiota Suomessa ja muualla Venäjä-työtä tekevien järjestöjen ja yhteistyötahojen kanssa. Finrosforumin aikoo jatkaa keskustelua aiheesta ja kutsuu koolle uuden kokouksen, johon muiden järjestöjen edustajat ovat tervetulleita. Tarkempaa tietoa tästä myöhemmin. Finrosforum seuraa myös suunnitelmaa kehittää EU:n ja Venäjän kansalaisjärjestöjen välistä yhteistyötä EU-Russia Civil Society Forum -projektin kautta.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply