Govorit Moskva: “FINROSFORUMin varapuheenjohtaja terroristi”

Mikael StorsjöVenäläisten lehtitietojen mukaan Venäjän ulkoministeriö on pyytänyt YK:n turvallisuusneuvoston pakotekomiteaa lisäämään Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin (FINROSFORUM) varapuheenjohtajan Mikael Storsjön kansainvälisten terroristien listalle. Venäjän ulkoministeriön lausunnon mukaan komitean jäsenet Englanti, Ranska ja Luxemburg torjuivat Venäjän pyynnön.

Venäjä perusteli pyyntöään Mikael Storsjön toiminnalla Ruotsissa rekisteröidyn islamilaisen uutistoimiston Kavkaz Centerin hyväksi. Moskovan mukaan Kavkaz Center -verkkosivusto on osa ns. Kaukasian Emiraatti -järjestöä, joka on Pohjois-Kaukasian aseellisen konfliktin osapuoli. Ruotsin viranomaiset eivät ole havainneet verkkosivuston toiminnassa mitään laitonta.

Moskovan pyyntö on osa vuosikausia jatkunutta pelottelukampanjaa henkilöitä vastaan, jotka Venäjä on tavalla tai toisella liittänyt Kavkaz Centerin toimintaan. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pelotellut Mikael Storsjötä ja hänen perhettään murtautumalla useasti tämän kotiin ja työpaikalle, lähettämällä tappouhkauksia ja seuraamalla heitä kadulla.

Tätä pelottelua on säestänyt FSB:n täkäläisten juoksupoikien parjauskampanja internetissä ja Venäjän mediassa. Johan Bäckmanin johtama viharyhmä on jo vuosia levittänyt pahantahtoisia valheita ei ainoastaan Mikael Storsjöstä vaan kaikista hänen ystävistään, ystävien ystävistä ja heidän viiteryhmistään. Mikael ja hänen perheensä ovat saaneet kokea, että tämä parjauskampanja ei suinkaan ole harmitonta.

Vieraan valtion harjoittama vakoilu ja pelottelu on muissa Pohjoismaissa kriminalisoitu. FINROSFORUM, Suomen Pakolaisapu, Pakolaisneuvonta, Suomen PEN ja Kiila vaativat maaliskuussa 2012 tämänkaltaisen toiminnan kriminalisoimista myös Suomessa. Tässä toiminnassa ei ole kyse yksittäisten ihmisten häirinnästä, vaan hyökkäyksestä suomalaista yhteiskuntarauhaa vastaan.

Venäjän ulkoministeriön lausunto (venäjäksi):

http://www.mid.ru/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply