Hanti-Mansijskissa eivät inise edes hyttyset

Jugran pääkaupungissa Hanti-Mansijskissa alkoi tänään suomalais-ugrilaisten kansojen viides maailmankongressi, kirjoittaa Ivan Nikolaev paikan päältä. Kadut ovat puhtaaksi nuoltu, liikennettä on rajoitettu, valkopaitaiset miliisit valvovat joka kadun nurkalla. Hyttysetkin on karkoitettu kaupungista ja sitä ympäröivistä metsistä hyönteismyrkyllä.

Tietäen, miten delegaatit Venäjän suomalais-ugrilaisilta alueilta valittiin, kongressilta ei voida odottaa paljoa. Valmiiksi kirjoitetut esitelmät on etukäteen siivilöity, jotta ne olisivat Kremlin kansallisuuspolitiikan päälinjan mukaiset. On turha odottaa mitään sensaatioita.

Merkillepantavaa on se salailu, joka eroaa suuresti neljän vuoden takaisesta, Tallinnassa pidetystä maailmankongressista. Toimittajia ei esimerkiksi päästetty kongressin eri jaostojen kokouksiin. Venäjän suomalais-ugrilaisten ongelmat tulee ilmeisesti jäädä salaisuudeksi. Median edustajat pääsevät keskustelemaan delegaattien kanssa vain virallisten tapahtumien yhteydessä.

http://www.mari.ee/rus/news/soc/2008/06/23.html

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply