Historian vääristelijöitä

Pentti Holappa kirjoittaa totuudesta ja “totuudesta”:

Ihmetyttää, miten meillä on valmiudessa sellaisia henkilöitä kuin Johan Bäckman, jotka kehtaavat puolustella vuosikymmeniä jatkuneen Venäjän sisäisen terrorin perinnettä.

He kehtaavat vääristellä historiallisia tosiasioita, jotka ovat aikalaisten tuoreessa muistissa ja pitävät ilmeisesti itseään hyvinkin urheina totuuden puolustajina.

Luullakseni muualla Länsi-Euroopassa silkka häveliäisyys estäisi tällaisen käytöksen.

http://www.demari.fi/content/view/5123/139/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
3 Comments
 1. Arvostelussa herättää huomiota Holapan väite, että vironvenäläisten huonosta asemasta puhuminen on implisiittinen valhe. Tulee mieleen, kuinka paljon Holappa tietää Virosta.

  On nimittäin aika selvää, että vironvenäläisten asemassa on korjattavaa, eikä Viro ole tehnyt kaikkeaan integraation eteen.

  Mutta tästä asiastahan ei Suomessa voi puhua leimautumatta Venäjän kannattajaksi. Virossakaan aiheesta ei juuri puhuta, jollei oteta lukuun joitakin Edgar Savisaaren keskustapuolueen yrityksiä.

  Oksasen ja Pajun kirjassa kirjailija Igor Kotjuhin haastattelema Sergei Isakov sanoi haastattelussaan hyvin, että Viron molempien kansanosien pitäisi tulla toisiaan vastaan, eikä vain hylkiä toisiaan.

  Koska eivät virolaiset voi loputtomiin kostaakaan venäläisille (vaikka heidät nähtäisiinkin vain Neuvostoliiton negatiivisena tulemana, kolonialistien kansanosana, mikä on raaka ja osin epätarkka näkökulma), eikä heitä voi savustaa ulos Virosta, ei sekään ole oikein.

  Keskustelua Viron venäläisvähemmistöstä ei pitäisi Suomessa jättää vain bäckmanien ja muiden historian puhaltajien hoteisiin, joilla on lisäksi outo, itäinen lehmä ojassa.

 2. Viron valtion kannattaisi tulla venäläisväehmmistöä vastaan senkin takia, etteivät he päinvastaisessa tapauksessa kaadu Kremlin kyyniseen syliin.

  Venäjän tiedustelu toimii tätänykyä aktiivisesti Virossa. Viron suojelupoliisin mukaan Venäjän tavoitteena on lisätä venäläisvähemmistön epäluuloa valtiota kohtaan. Suojelupoliisin mukaan useat virolaisjärjestöt saavat tukea Venäjältä.

Leave a Reply