Huonosti tutkittua terrorismia

Huonosti tutkittua terrorismiaSyyskuussa 1999 pommi-iskujen sarja tappoi lähes 300 ihmistä Venäjällä ja Dagestanissa. Virallisesti syyn saivat tšetšeenikapinalliset, mutta useista epäillyistä vain kaksi saatiin hengissä oikeuden eteen. Kymmenen vuotta iskujen jälkeen ei tapahtumia ole vieläkään selvitetty perusteellisesti. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n mahdollinen osuus iskuihin on oikeudessa lakaistu maton alle, Venäjän ihmisoikeusinstituutin johtaja Valentin Gefter kirjoittaa.

On kulunut kymmenen vuotta syyskuun 1999 pommi-iskuista asuintaloihin Moskovassa ja Volgodonskissa. Ja yli viisi vuotta suljetusta, Moskovan kaupunginoikeudessa käydystä oikeudenkäynnistä pommi-iskuista epäiltyjä vastaan. Vain pieni osa siitä, mitä jo oikeudenkäynnin aikaan tiedettiin vuoden 1999 tapahtumista liitettiin oikeudenkäynnin aineistoon. Ei ole vieläkään myöhäistä palata näihin kysymyksiin. Jos vuoden 1999 tapahtumiin ei liity mitään salattavaa, valtion pitäisi olla kiinnostunut paljastamaan tapahtumien kaikki oleelliset taustat.

Lue koko artikkeli:

http://fifi.voima.fi/artikkeli/Huonosti-tutkittua-terrorismia/3265

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply