Irina Ljuhatan sai oleskeluluvan

Venäjältä kotoisin olevalle Irina Ljuhatanille ja hänen pojalleen Markille on myönnetty vuoden oleskelulupa Suomessa, kertoo Tampereen seurakunta. Ljuhatan haki viime syksynä turvapaikkaa Tampereen Harjun seurakunnasta, STT raportoi.

Maahanmuuttovirasto ei myöntänyt oleskelulupaa kansainvälisen suojelutarpeen perusteella, vaan opintojen aloittamisen vuoksi. Venäjää pidetään turvapaikkahakemuksia harkittaessa yleensä turvallisena alkuperämaana.

Vuonna 2005 Suomeen saapunut Ljuhatanin on anonut Suomesta turvapaikkaa aiemminkin. Edellinen, kielteisen päätöksen saanut hakemus ehti korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti, joka ei myöntänyt valituslupaa.

Ljuhatan on aiemmin kertonut pelkäävänsä oman ja alle kouluikäisen poikansa turvallisuuden puolesta, koska hänen isänsä murhattiin ja häntä itseään on uhkailtu. Paikallishallinnon virkamiehenä työskennellyt isä toimi korruptiota vastaan..

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply