Koska suomettuminen oikein loppuu?

Jarkko Tontti, kirjailija ja Finrosforumin delegaatti Hanti-Mansijskin suomalais-ugrilaisten kansojen maaailmankongressissa, makustelee ensipäätelmiään kongressista:

Kiitos Viron presidentin Ilveksen, Hantin-Mansijskin suomalais-urgrilaisten kansojen maailmankongressi nousi otsikoihin. Tärkeämpää kuin ulosmarssi kokoussalista isovenäläisen öykkäröinnin edessä oli edellisenä päivänä pidetty puhe. […] Sanoin hänelle, että puhe oli niin hyvä, että tuumin hakevani Viron kansalaisuutta.

Juuri ennen Ilvestä oli puhunut Tarja Halonen, jonka puhe olisi voitu pitää myös vuonna 1972, silkkaa YYA:ta. Hävetti. Istuin sen verran lähellä presidenttejä, että näin kuinka Ilveksen puheen edetessä Tarja Halosen ilme mutristui ja vieressä istuneen Venäjän presidentin kiukku kasvoi.

Heti jälkeenpäin jokunen mukana ollut suomalaisvirkamies (ja Halosen puoluetoverit plus yksi keskustalainen senaattori) ryhtyivät puolustelemaan Halosta ja paheksumaan Ilveksen puheen “poliittisuutta”. Koska tämä suomettuminen oikein loppuu?

http://www.jarkkotontti.net/blog/paluu-todellisuuteen/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply