Leonid Reimanista Luoteis-Venäjän käskynhaltija?

Medvedev & ReimanIlja Klebanov aikoo jättää paikkansa Venäjän luoteisen liittovaltiopiirin johtajana, uutistoimisto Regnum kertoo. Hänen tilalleen veikataan entistä viestintäministeriä, presidentin neuvonantajaa Leonid Reimania, joka on hiljattain nimitetty valtion telejätin Svjazinvestin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi.

Lähteet liittovaltion hallinnossa kertovat, että Klebanov jättää paikkansa liittovaltiopiirin johtajana koska hän on saanut toisen työpaikkatarjouksen. Liittovaltiopiiri ei ole vahvistanut Klebanovin eroaikeita. Hän on johtanut luoteista liittovaltiopiiriä vuodesta 2003. Piiriä johdetaan Pietarista.

Venäjän liittovaltiopiirit ovat presidentin hallinnon ylimmät hallinnolliset elimet alueilla. Liittovaltiopiirit perustettiin kun Vladimir Putinista tuli presidentti vuonna 2000. Tarkoituksena oli vahvistaa presidentin valtaa alueilla, jotka olivat siihen saakka olleet verrattain itsenäisiä päätöksenteossaan.

http://www.barentsobserver.com/new-leader-of-northwest-russia.4614028-116320.html

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply