Mordvan viranomaiset haluavat sulkea oppositiolehden

Viranomaiset uhkaavat Ersänkielen pelastussäätiön lehteä
MariUver, 06.08.2007
http://www.mari.ee/rus/news/polit/2007/08/01.html

Venäjän Mordvan tasavallan syyttäjänviranomaiset ovat nostaneet syytteen riippumatonta Erzjan Mastor (“Ersän Maa”) -lehteä vastaan, vaatien sen sulkemista, kertoo Radio Svoboda.

Lehteä syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja ekstremismistä. Oikeudenkäynti alkaa 10. elokuuta. Lehden toimitus on varma, että oikeus langettaa syyttäjän mieleisen päätöksen.

Erzjan Mastorin päätoimittajan Jevgeni Tšetvergovin mukaan syyttäjä iski lehden kimppuun heti Saranskissa pidetyn suomalais-ugrilaisen festivaalin jälkeen. Lehdessä kritisoitiin tapahtumaa useaan otteeseen.

Erzjan Mastor -lehteä on julkaistu Saranskissa vuodesta 1994 lähtien. Sen julkaisija on Ersänkielen pelastussäätiö, jonka perustajat edustavat ersien kansallista älymystöä.

Erzjan Mastorin varapäätoimittaja on Grigori Musaljov, Ersänkielen pelastussäätiön puheenjohtaja. Hän on Mordvan kansallisen oppositioliikkeen johtohahmoja..

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply