Moskova: miliisi pidättää mielenosoittajia

Mellakkapoliisi pidättää Putinin-vastaisen opposition järjestämän erimielisten marssin osallistujia Moskovassa.

Pidätettyjen joukossa ovat mm. Yhdistyneen kansalaisrintaman johtohahmot Marina Litvinovitsh ja Denis Bilunov, Oikeistovoimien liiton johtaja Nikita Belyh, ihmisoikeusaktivisti Lev Ponomarjov, sodanvastaisen liikkeen aktivisti Mihail Kriger, Jezhednevnyi Zhurnalin toimittaja Aleksandr Ryklin ja Toinen Venäjä -koalition Aleksandr Osovtsov.

Pietarissa opposition samanaikaiseen mielenosoitukseen osallistuu yli 2 000 ihmistä. Marssijoiden joukossa on kansallisbolshevikkeja, Yhdistyneen kansalaisrintaman, Smenan, Oboronan, Zhivoi Gorodin, Sosialistisen nuorisoliiton ja Edistyksellisen vasemmiston aktivisteja.

Marssin eturivissä ovat kansallisbolshevikkien johtaja Eduard Limonov, Yhdistyneen kansalaisrintaman johtajat Garri Kasparov ja Olga Kurnosova sekä NAROD-liikkeen johtaja Sergei Guljaev. Legendaarinen rock-muusikko Juri Shevtshuk osallistuu myös mielenosoitukseen.

Miliisi ei ole vielä ryhtynyt pidätyksiin Pietarissa. Mielenosoittajat lähtivät liikkeelle Lokakuun konserttisalin edestä huutaen iskulauseita: “Haluamme toisen Venäjän!” ja “Tää on mun stadi!”

http://community.livejournal.com/namarsh_ru/.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply