M/S Julia seilaa Pietariin

Suomalainen laivanvarustamo Stella Lines käynnisti säännöllisen vuoro- ja risteilyliikenteen Helsingin ja Pietarin välillä 1. elokuuta 2008. Yhtiön matkustajalautta M/S Julia liikennöi Suomen lipun alla, ja suurin osa henkilöstöstä on suomalaisia. Alukselle mahtuu kaikkiaan noin 2 000 matkustajaa.

Stella Linesin toimitusjohtajan Kari Juvaksen mukaan Pietarin-reitille tarvitaan ainakin muutama sata matkustajaa lähtöä kohti, jotta liiketoiminta olisi kannattavaa. Jos toiminta lähtee hyvin käyntiin, Stella Lines harkitsee toisen aluksen kiinnittämistä Pietarin reitille.

Stella Lines Russianin toimitusjohtaja Kim Sjöblom kertoo, että Helsingin ja Pietarin välinen laivareitti on herättänyt kiinnostusta sekä Suomen että Venäjän puolella. Hän ennakoi, että suurin osa linjan matkustajista on ainakin alussa venäläisiä.

Pietarin kaupungin duuma on hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan risteilyaluksilla saapuvat turistit voivat oleskella Venäjällä kolme vuorokautta ilman viisumia. Lakiesitys siirtyy Venäjän valtionduumaan käsiteltäväksi syksyllä 2008.

Muutama vuosi aiemmin Silja Line ja Tallink yrittivät käynnistää säännöllisen risteilyliikenteen Helsingin ja Pietarin välillä, mutta matkustajamäärät jäivät pieniksi osin viisumiongelmista johtuen. Sjöblomin mukaan reittiliikenne kannattaa risteilyjä paremmin.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
One Comment

Leave a Reply