Oppositioaktivisti nälkälakossa

 Murmanskilainen oppositioaktivisti nälkälakossa

Venäläisen oppositioliikkeen Yhdistyneen kansalaisrintaman (OGF) Murmanskin osaston jäsen Larisa Arap, jonka paikalliset viranomaiset passittivat pakkohoitoon psykiatriseen sairaalaan, on julistanut nälkälakon. Sairaala kieltäytyi kertomasta Larisan tyttärelle Taisijalle syytä, miksi hänen äitinsä oli määrätty pakkohoitoon. OGF:n Murmanskin osaston puheenjohtaja Jelena Vasiljevan mukaan viranomaisten toimet ovat ilmiselvä kosto Larisa Arapin artikkelista, jossa hän kritisoi sairaalan väärinkäytöksiä.

Kiovassa päämajaansa pitävä Kansainvälinen komitea vapauden ja kansalaisyhteiskunnan puolustamiseksi tuomitsee psykiatrian käytön rangaistustoimenpiteenä. Murmanskin viranomaisten toimet ovat räikeä loukkaus ihmisoikeuksia vastaan ja todiste siitä, että Putinin Venäjä on matkalla takaisin kohti totalitarismia. Tällaiset toimet asettavat Venäjän vastenmielisimpien diktatuurien tasolle. Komitea vaatii viranomaisia vapauttamaan Larisa Arapin välittömästi ja lopettamaan sortotoimet oppositioaktivisteja kohtaan..

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply