Pendolinoja Helsingin ja Pietarin välille

Helsingin ja Pietarin välinen nopea junayhteys on askelta lähempänä toteutumista. Helsingin Sanomat kertoo, että Pietarin-liikenteeseen on tilattu neljä uuden polven Pendolinoa. Nopean Allegro-junan on määrä aloittaa liikennöinti kaupunkien välillä vuonna 2010. Matka-aika lyhenee kolmeen ja puoleen tuntiin.

Venäjä lupaa nopeita rajatarkastuksia Pietarin-juniin. Joulukuussa tehdyn lainmuutoksen mukaan viranomaiset voivat tehdä tulli- ja rajatarkastukset liikkuvassa junassa. Nykyisin junat joutuvat odottelemaan pitkään rajan tuntumassa, koska juna ei saa kulkea edemmäs ilman muodollisuuksien päättymistä.

Suomen tulli ja rajavartiolaitos käynnistävät Nuijamaan raja-asemalla kokeilun, jonka tavoitteena on nopeuttaa rajanylitystä. Tulli- ja rajaviranomaiset tekevät rajanylityspaikalla yhdessä töitä sekä toistensa töitä. Kokeilun tavoitteena on yhden pysähdyksen periaate. Kokeilu alkaa 16. maaliskuuta 2009 ja kestää vuoden loppuun.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply