Pietarin asuntovelalliset osoittavat mieltä Helsingissä

Media_httpimgfotkiyan_ygion

Pietarin petetyt asuntosijoittajat osoittavat toistamiseen mieltä Venäjän suurlähetystön edessä Helsingissä lauantaina 27. marraskuuta 2010 kello 10:15-11:30. Samaan aikaan mieltään osoittavat petetyt asuntosäästäjät 36 kaupungissa ympäri Venäjän.

Mielenosoittajien mukaan Venäjän viranomaiset ovat rikkoneet sijoittajien oikeuksia. Pietarissa petetyt asuntosijoittajat ovat menettäneet kaikkiaan yli 30 miljoonaa euroa. Usein ihmisillä, jotka sijoittavat uuteen asuntoon koko omaisuutensa, ei ole omaa asuntoa.

Osa asuntohankkeista, joiden seurauksena asuntosäästäjät ovat menettäneet rahansa, on Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ja Pietarin kaupungin hankkeita. Asuntoja ei ole tähän päivään mennessä rakennettu. Pietarissa on kaikkiaan tuhansia petettyjä asuntosijoittajia.

Mielenosoittajat pyytävät kansainvälistä suojaa viranomaisten toimia vastaan ja varoittavat ulkomaisia yhtiöitä investointiriskistä Venäjällä. Mielenosoittajien mukaan kyse on kansalaisten perusoikeuksista, ja ongelma tulisi siksi ratkaista kansainvälisellä tasolla.

Mielenosoitus järjestetään lauantaina 27. marraskuuta 2010 kello 10:15-11:30 Venäjän suurlähetystön edessä Helsingissä (Tehtaankatu 1). Mielenosoittajat tulevat Helsinkiin, koska viranomaiset eivät edelleenkään antaneet heille lupaa osoittaa mieltään Pietarissa.

Lisätietoja:

Svjatoslav Ivanov
+7 950 024 6439
meeting_in_helsinki@mail.ru

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply