Pietarissa pidätetty antifasisti tarvitsee tukea

Pietarin miliisi pidätti 16. heinäkuuta 22-vuotiaan antifasistisen kansalaisjärjestön aktiivin Aleksei Bytshinin. Hän on saamassa syytteen vakavan ruumiinvamman tietoisesta aiheuttamisesta. Bytshin sanoo toimineensa itsepuolustukseksi tapauksessa, jossa hän ystävineen joutui skinheadien hyökkäyksen kohteeksi. Bychin asetettiin tutkintavankeuteen 18. heinäkuuta.

Pietarin miliisi on käyttänyt useita laittomia keinoja tutkiessaan tapausta kesä- ja heinäkuussa, kuten esimerkiksi laittomia uhkauksia, pidätyksiä ja takavarikkoja. Tiettävästi myös kuulusteltavia on kohdeltu joissakin tapauksissa tavalla, jota voidaan pitää kidutuksena. Aleksei Bytshin kaipaa rahallista apua puolustuksensa järjestämiseen seuraavassa oikeudenkäynnissä: http://www.avtonom.org/index.php?nid=1899.

Lue lisää: http://ru.indymedia.org/newswire/display/20741/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
3 Comments
  1. Erimielisten LiveJournal-yhteisössä kansallisbolshevikki nimimerkiltään “Dobry Tsheburek” asettaa antifashistien kertomuksen Aleksei Bytshinin tapauksesta lievästi sanoen outoon valoon:

    Antifashistien kertoman mukaan Bytshin ja parikymmentä toveriaan olivat “iltakävelyllä”. Aleksei ja hänen tyttöystävänsä jäivät ryhmästä jälkeen. Heidän ohitsensa kulki kaksi skinheadia, jotka nostivat kätensä natsitervehdykseen ja huusivat “Sieg heil!”. Aleksei “ymmärsi”, että natsit aikoivat hyökätä hänen kimppuunsa, ja iski toista puukolla.

    Poliisitutkinnan mukaan kaksi nuorta, joista toinen on mellakkapoliisi, törmäsivät Nevskin valtakadulla ryhmään punkkareita. Yksi heistä (Bytshin) tuli kysymään ohikulkevilta, ovatko he skinheadeja, osoittaen toisen yllä olevaa mellakkapoliisin nahkatakkia. Kun tämä vastasi, että “mitä se sulle kuuluu”, Bytshin iski mellakkapoliisia puukolla.

    http://community.livejournal.com/namarsh_ru/2203784.html

  2. Tapauksesta on varmasti useita tulkintoja, netistäkin niitä löytyy. Tuskimpa voimme sanoa, että kansallisbolshevikkien väitteet olisivat yhtään sen luotettavampia kuin k. antifasistisen järjestön, vaikka kansallisbolshevikit onkin tällä foorumilla jollain tavoin “legitimoitu”(heppoisin perustein?) – kun taas kaikkia muita vastaavia järjestöjä ei ole. Luultavasti k. antifasistinen järjestö on lisäksi kansallisbolshevikkien poliittinen kilpailija, joten kansallisbolshevikeille on edullista näyttää sen aktiivit ikävässä valossa. Kuulostaa oudolta, että k. Bytshkin olisikin tällainen tavallinen sekopää, joka puukottelee ihmisiä kadulla “kuumapäissään”, kun henkilön kuitenkin tiedetään olevan suhteellisen kokenut aktiivi.

Leave a Reply