News12: Provokaatiot jatkuvat?

PROVOKAATIOT JATKUVAT?

On herännyt epäilys, että virolaiset kansallismieliset järjestöt ovat järjestäneet Marinmaalla sarjan provokaatioita, joiden tarkoituksena on kiristää kansallisuuksien välisiä suhteita tasavallassa ja nostattaa kysymys ns. “suomalais-ugrilaisten kansojen kansanmurhasta” uudelleen esille Euroopassa.

Epäonnistuttuaan pyrkimyksessään viedä nationalistiset suunnitelmansa läpi EU:n parlamentissa, virolaiset ja suomalaiset nationalistit eivät suinkaan rauhoittuneet. He yrittävät nyt uudelleen sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin Marinmaalla puolilaillisesti toimivan kansalaisjärjestön kautta.

Ensimmäinen askel tässä provokaatioiden ketjussa oli [marilaisen perinneuskon papin] Vitali Tanakovin ja [Mari Ušemin puheenjohtajan] Nina Maksimovan ilmoitus perinneuskontoja edustavan, olemattoman järjestön kokouksesta Joškar-Olassa. Kokouksen tarkoitus oli uskonnollisen konferenssin varjolla kutsua Marinmaalle koolle kaikkein radikaalimpien nationalististen järjestöjen edustajia Venäjältä ja ulkomailta.

Huolimatta siitä, että kaikki marien perinneuskonnon johtajat allekirjoittivat kirjeen, jossa he kutsuivat Tanakovia ja Maksimovaa huijareiksi, joilla ei ole mitään tekemistä perinneuskonnon kanssa, nämä kaksi eivät luopuneet suunnitelmistaan.

Marinmaan sisäministeriön mukaan 25. tammikuuta tehtiin Kalininin kulttuuritalon edustalla Joškar-Olassa päällekarkaus Mari Ušemin entisen aktivistin ja Mer Kangašin [Yleismarilaisen neuvoston] puheenjohtajan Vladimir Kozlovin vaimoa, Galina Kozlovaa, vastaan.

Kozlova kärsi hyökkäyksessä aivotärähdyksestä.

Huolimatta siitä, että hyökkäys oli selvästi ryöstön yritys, Mari Ušem väittää kivenkovaan, että rikoksella oli poliittinen luonne. Kysyä vain saattaa: kuka oli rikoksen tilaaja ja toimeenpanija?

Mari Ušemin logiikkaa seuraten, sekä hyökkäyksen kohde että aika eivät olleet sattumalta valittu. Kahden vuoden takainen hyökkäys marien johtajaa Vladimir Kozlovia vastaan herätti paljon julkisuutta Euroopassa.

Euroopassa Vladimir Kozlovin tapausta ei ole vielä unohdettu; tarina on kiertänyt laajalti, ja hyökkäys hänen vaimoaan vastaan heittää vain öljyä liekkeihin. Näin ilmeisestikin ajattelevat nationalistit.

Kaiken lisäksi 26. tammikuuta pidettiin Joškar-Olassa Yleismarilaisen neuvoston 6. yleisistunto. Neuvosto edustaa Venäjän kaikilla alueilla asuvia mareja. Mari Ušemin johtajat laskivat, että välikohtaus olisi kiihkeän keskustelun aiheena kokouksessa. Kysymystä ei kuitenkaan edes nostettu, ennen kaikkea itse Vladimir Kozlovin pyynnöstä.

On olemassa toinenkin versio. Jos Mari Ušem väittää edelleen hyökkäyksen olleen tilaustyötä, se on ehkä kosto Vladimir Kozloville siitä, että hän on viime aikoina etääntynyt Mari Ušemin radikaalisiivestä, tapasi henkilökohtaisesti tasavallan presidentin Leonid Markelovin ja ilmoitti julkisesti yhteistyöstä tasavallan viranomaisten kanssa.

Oli miten oli, ainoat, joilla — kuten lakimiehet sanovat — on rikokseen motiivi, ovat Vitali Tanakov ja Nina Maksimova.

News12.ru, 27.01.2007

http://news12.info/phpscripts/news/news_details.php?id=936

.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply