Puolustusministeri pohtii venäläisyyden ydintä

Puolustusministeri Jyri Häkämies pohti puheessaan yhdysvaltalaisessa Center for Strategic and International Studies (CSIS) -instituutissa mm. venäläisen maailmankatsomuksen ydintä seuraavasti:

Venäläisen maailmankatsomuksen mukaan sotilaallisella voimalla on avainrooli siinä, miten se hoitaa kansainvälisiä suhteitaan. Siksi Venäjällä on päättäväinen ohjelma sotilaallisten voimavarojen kasvattamiseksi.

Asianajaja Jon Hellevig kommentoi Helsingin Sanomain verkkosivustolla ansioituneesti Häkämiehen lausuntoa:

Lause liikkuu skitsofrenian ja rasismin välimailla: ensinnäkin sanotaan, että Venäjästä tulee globaali toimija öljy- ja kaasuvarojensa ansiosta (siis ei-sotilaallinen) ja seuraavaksi, sanotaan, kuitenkin, että sotilaallisella voimalla on avainrooli.

Jälkimmäinen lause perustuu Häkämiehen rasistiseen käsitykseen, että venäläisillä on sellainen maailmankatsomus. Kuitenkaan jos tarkastelemme Venäjän historiaa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen niin, mikään ei tue tätä väitettä vaan kaikki tukee päinvastaista väitettä..

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply