Putin-Jugend osoitti mieltään Suomen lähetystöllä

Media_httpmestnyerufi_bucqe

Moskovan oblastin kuvernöörin Boris Gromovin tukema nuorisojärjestö Mestnyje (suom. Paikalliset) järjesti maanantaina mielenosoituksen Suomen Moskovan suurlähetystön edessä. Joukko syytti Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa terrorismin tukemisesta. Espoon tuomiokapituli tutkii tällä hetkellä, onko Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari syyllistynyt pappisviran haltijalle sopimattomaan käytökseen. Mielenosoittajien mukaan tämä on osoitus siitä, että kirkko on myynyt itsensä terroristeille.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on pyytänyt poliisia tutkimaan, onko Molaria syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Molari on verkkopäiväkirjassaan leimannut kaikki Suomessa asuvat tshetsheenipakolaiset terroristeiksi ja heitä auttaneet terroristien tukijoiksi. Molari ja hänen edustamansa viharyhmä “Suomen antifasistinen komitea” (SAFKA) on käynyt pitkään julkista kampanjaa Venäjän nykyhallintoa kritisoivia kansalaisaktiiveja vastaan. Poliisi epäilee Molaria törkeästä kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Mielenosoittajien ryhmä vaati, että Molaria tuli suojella “maailmanlaajuisen terrorismin kätyreiltä”. Toistaen lähes sanasta sanaan “sirkustirehtööri” Johan Bäckmanin johtaman SAFKAn parjaavia syytöksiä, Mestnyje väitti Molaria vastaan heränneiden rikosepäilyjen olevan “venäläisvastaisen kolmikon” — europarlamentaatikko Heidi Hautalan, kielenkääntäjä ja kirjailija Jukka Mallisen ja kansalaisaktivisti Mikael Storsjön — aikaansaamia. Suomalais-venäläistä kansalaisfoorumia järjestö nimitti myös venäläisvastaiseksi ja terroristimyönteiseksi.

Mestnyje osallistui huhti-toukokuussa 2007 Tallinnan Pronssisoturi-patsaan siirron jälkeen tapahtuneeseen Viron Moskovan suurlähetystön saartoon. Mukana Kremlin tukemassa saarrossa oli myös muita Kremlistä johdettuja poliittisia nuorisojärjestöjä: Vladimir Putinin johtaman Yhtenäisen Venäjän Nuori Kaarti, Rossija Molodaja -järjestö sekä Nashit. Kesäkuussa 2010 neljä suomalaista kansalaisaktivistia ja Venäjän tuntijaa allekirjoittivat julkisen kannanoton, jossa he tuomitsivat SAFKA vihapuheen ja propagandakampanjan Suomea vastaan:

Yleinen mielipide on katsonut sivusta tätä parjaus- ja propagandakampanjaa. Vetoamme suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan, että se esittäisi arvion näistä suurvallan käsikassaroista. Ihmettelemme Suomen valtiovallan passiivisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää pilata sekä Venäjän suuren yleisön että Suomen venäjänkielisten Suomi-kuvan. Venäjän tapaa tehdä sisä- ja ulkopolitiikkaa käyttämällä hyväksi Suomessa asuvien hädänalaisten ihmisten tilannetta ei maiden välisissä suhteissa voida hyväksyä.

http://mestnye.ru/node/5008

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply