Putin: Venäjä ei salli aluevaltauksia

Vihamielinen valtausVenäjän pääministeri Vladimir Putin vakuuttaa, että Venäjä ei salli naapurimaiden “vihamielisiä valtauksia” raja-alueillaan. Putin puhui torstaina Venäjän rajavartioston johdolle Karjalan tasavallan pääkaupungissa Petroskoissa.

“Raja-alueiden turvallisuuden takaaminen vaatii erityistä huomiota,” valtion rajakomission kokousta johtanut Putin sanoi.

“Näiden alueiden runsaat luonnonvarat houkuttelevat naapurimaita. Tämä on perusta yhteistyölle. Tiedätte, että liike-elämässä tunnetaan termi “vihamielinen valtaus”. Mitään tällaisia vihamielisiä valtauksia emme tule sallimaan,” Putin jyrisi.

Putin ei tarkentanut, mitä naapurimaita hän tarkoitti. Hän kuitenkin rauhoitteli kuulijoitaan toteamalla, että Venäjä haluaa elää naapureidensa kanssa ystävänä.

Lähivuosina rajanylityspisteitä korjataan ennen muuta Ukrainan, Kazakstanin, Mongolian ja Kiinan vastaisilla rajoilla sekä arktisella alueella. Putin korosti, että paikkojen pitää olla kunnossa ennen Sotshin olympialaisia vuonna 2014.

http://yle.fi/uutiset/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply