Sananvapautta ei voi murhata

Kutsu mielenosoitukseen riippumattoman uutisportaali Ingushetiya.ru:n omistajan Magomed Jevlojevin surman johdosta

Aika: torstaina 4. syyskuuta 2008 klo 17:00
Paikka: Venäjän suurlähetystön edusta, Tehtaankatu 1, Helsinki

Ingushian sisäministeriön joukot pidättivät Magomed Jevlojevin 31. elokuuta 2008 hänen saavuttuaan Moskovasta Magasin lentokentälle. Jevlojevin ruumis heitettiin poliisiautosta Nazranin sairaalan eteen. Luoti oli läpäissyt hänen ohimonsa. Jevlojev kuoli leikkauspöydällä sairaalassa.

Jevlojevin merkittävin ansio oli puolustaa laillisuutta ja Ingushian tasavallan kaikkien kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia. Hän pysyi erossa tasavallassa riehuvasta väkivallan aallosta. Hän oli rauhan mies jatkuvien ja hallitsemattomien konfliktien kiusaamalla alueella.

Jevlojev ei pitänyt itseään toisinajattelijana, vaan piti ainoana velvollisuutenaan kertoa tasavaltansa tapahtumista mahdollisimman todenmukaisesti. Hänen erityisen rohkeutensa ansiosta ingushialaiset pääsivät kertomaan maailmalle tasavallassa vallitsevasta laittomuuden tilasta.

Osoitamme syvän osanottomme Magomed Jevlojevin perheelle ja ystäville. Kunnioitamme Jevlojevin muistoa kynttilöin ja lyhyin puheenvuoroin. Mielenosoituksen järjestävät Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi, Amnesty International Suomen osasto, Suomen Rauhanpuolustajat, Suomen Rauhanliitto, Suomen PEN ja Electronic Frontier Finland.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply