Shvartsman ja Kommersant tukkanuottasilla

Sijoitusyhtiö FinanceGroupin pääjohtaja Oleg Shvartsman kiistää Radio Moskovan Kaiun ohjelmassa, että aiemmin Kommersant-lehdelle antamassaan haastattelussa olisi kertonut yhtiönsä hoitavan Kremlin ns. voimaryhmän raha-asioita.

Kommersant puolestaan julkaisi verkkosivustollaan äänitetyjä otteita Shvartsmanin haastattelusta sekä valokuvia puhtaaksi kirjoitetusta haastattelusta, jonka Shvartsman on itse allekirjoittanut tarkastettuaan tekstin.
http://txt.newsru.com/russia/05dec2007/iski.html .

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
One Comment
  1. Shvartsman on käsittääkseni FSB:n politiikan edusmies. Hän ajaa “valtionvarannon” palauttamista Venäjälle ja FSB:n ns. korporaation laajentamista talouselämässä, ts. yksityisten yhtiöiden valjastamista yhä enemmän valtion(FSB:n byrokraattien)ohjaukseen. Samaa on vaatinut viime aikoina Zhirinovski, joten voi aavistella hänen olevan viranomaisklaanien valtataistelussa FSB:n puolella. Shvartsmanin haastattelu on ymmärtääkseni täysin tietoinen temppu, joten siinä mielessä julkituoduissa tiedoissa ei ole mitään erityisen “skandaalimaista”, paitsi venäläisen suuren yleisön kannalta, jota k. tiedot eivät toisaalta juurikaan kiinnosta.

Leave a Reply