Sotakirjeenvaihtaja Arkadi Babtshenko Suomessa

Media_httpgdbrferlorg_ggiph

Venäläinen sotakirjeenvaihtaja Arkadi Babtshenko on vierailulla Suomessa. Hän on haastateltavana teoksestaan Sodan värit maanantaina 15.11.2010 kello 12:00 KokoTeatterissa Helsingissä. Babtshenko työskentelee riippumattoman venäläisen Novaja Gazeta -lehden sotakirjeenvaihtajana. Hän oli Anna Politkovskajan työtoveri.

Sodan värit on aikamme realistisempia sotakuvauksia. Babtshenko kertoo, mitä on olla nuori sotilas Venäjän armeijassa. Morsetuskurssin jälkeen kahdeksantoistavuotiaat nuorukaiset lähetetään sotaan, jossa kokeneemmat sotilaat pahoinpitelevät heitä päivittäin ja jossa taistelut tshetsheenisissien kanssa traumatisoivat heidät loppuiäksi.

Babtshenko syntyi Moskovassa vuonna 1977. Hänet kutsuttiin kahdeksantoistavuotiaana sotilaspalvelukseen ja lähetettiin vuonna 1996 Tshetsheniaan. Hän soti kahdessa Tshetshenian sodassa. Neljän armeijavuoden jälkeen Babtshenko palasi mieli hajalla Moskovaan. Päästäkseen painajaisistaan hän ryhtyi kirjoittamaan kokemuksiaan.

http://www.intokustannus.fi/kirja/sodan_varit/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply