Suomalais-ugrilainen netti-tv aloitti toimintansa

FennougrivisioKomin pääkaupungissa Syktyvkarissa toimivan Suomalais-ugrilaisen kulttuurikeskuksen ylläpitämä internet-televisio Finnougrovidenie (“Fennougrivisio”) on aloittanut toimintansa, kertoo porilainen Uusi Aika.

Netti-tv keskittyy lähinnä Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriin ja elämään, mutta toimintapiiriin kuuluvat myös suomalaiset, virolaiset ja unkarilaiset.

Televisiokanavan ensimmäisissä muutamia minuutteja kestävissä lähetyksissä on haastatteluja, musiikkiesityksiä ja vähän arkielämääkin: esittelyssä on mm. 80-vuotias komilainen seppä Jegor Shomysov.

Suomalaisista haastateltavina ovat Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin entinen johtaja Seppo Lallukka, M. A. Castrénin seuran projektisihteeri Tarmo Hakkarainen ja Suomi-Venäjä-Seuran Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Seija Laalo-Ristilä.

Lähetyksissä voi kuulla runoja muun muassa mokshan ja marin kielillä, Tverin suomalaisten kuoron Sateenkaaren johtajan Marina Kirpun haastattelun sekä raportin Setumaan virolaisten kulttuuritapahtumasta. Sateenkaari vierailee elokuun alkupuolella Suomessa.

Ohjelmat ovat nähtävissä osoitteissa www.finnougoria.tv ja www.fusee.tv.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply