Suomalais-venäläinen mediakonferenssi Helsingissä

Media_httpiimgurcome1_taaki

Kuva: Miles Heller.

Suomalaiset ja venäläiset toimittajat tapaavat ensimmäisessä yhteisessä konferenssissa Helsingissä kuluvan vuoden joulukuussa, kertoo uutistoimisto ITAR-TASSin kirjeenvaihtaja Julia Andrejeva. Toimittajatapaaminen keskittyy maiden mediakuvaan ja pyrkii edistämään Suomen ja Venäjän toimittajakunnan keskinäistä yhteistyötä. Tapahtuman järjestäjinä ovat Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (FINROSFORUM), Suomen Journalistiliitto, verkkolehti Uusi Suomi sekä venäläinen uutistoimisto ITAR-TASS. Mukana suunnittelutyössä ovat myös Suomi-Venäjä-Seura, Venäjän journalistiliitto sekä Pietarin ja Leningradin alueen journalistiliitto.

“Sekä Suomessa että Venäjällä toimittajia kiinnostaa, minkälainen on kunkin maan mediakuva”, toteaa Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtaja ja yksi hankkeen vetäjistä Kerkko Paananen. “Meidän tavoitteenamme on luoda aitoa ja rakentavaa vuoropuhelua journalismin ammattilaisten välillä ja tällä tavalla auttaa medioiden edustajia paremmin ymmärtämään, mitä tapahtuu suomalais-venäläisessä informaatiokentässä ja kuinka hyvin se tällä hetkellä vastaa lukijoiden tarpeisiin. Samalla voimme yrittää hälventää tiettyjä myyttejä, jotka estävät meitä luomasta objektiivista kuvaa maidemme tapahtumista”, Paananen selittää.

Konferenssin toinen teema on sekä Suomessa että Venäjällä suurta kiinnostusta herättänyt kysymys viisumivapaudesta. Suomen ja Venäjän viranomaiset ja asiantuntijat valottavat asiaa koskevia näkökulmia molemmin puolin rajaa. “Kysymys viisumivapaudesta on ajankohtainen ensinnäkin siksi, että sillä on suuri merkitys molemmille maille ja toiseksi siksi, että kysymyksestä käydään jo virallista neuvonpitoa. Viisumivapaudesta on kuitenkin hyvin ristiriitaisia käsityksiä, joita lehdistön tulisi paremmin ymmärtää. Lehdistön rooli asiasta käytävässä keskustelussa on erittäin tärkeä, sillä se muovaa yleistä mielipidettä”, Paananen toteaa.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply