Suomi pysyy tasapuolisena

Vanhanen: Suomi pysyy tasapuolisena

“Pyrimme Etyjin puheenjohtajamaana tietysti olemaan äärimmäisen tasapuolisia tässä tilanteessa,” sanoi Vanhanen, joka luonnehti konfliktia sanoilla “Georgiassa ja Etelä-Ossetiassa oleva sotatila, jossa Venäjä on osallisena.” “En lähde luonnehtimaan tämän konfliktin syitä tai syyllisiä. Eikä myöskään pitäisi tässä suhteessa tehdä vertailuja ainakaan Suomen puolelta,” Vanhanen sanoi.

Carl Bildt vertasi Venäjän hyökkäystä Hitlerin toimiin

“Yhdelläkään valtiolla ei ole oikeutta hyökätä sotilaallisesti toisen valtion alueelle pelkästään sen vuoksi, että maassa elää ihmisiä, jotka ovat [hyökkääjä]valtion kansalaisia”, Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kirjoitti verkkopäiväkirjassaan. “Yritykset käyttää tällaista doktriinia ovat suistaneet Euroopan sotaan menneisyydessä. Hitler käytti tällaista menetelmää hyökätessään laajaan osaan Keski-Eurooppaa,” Bildt huomautti.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
3 Comments
  1. Kun Venäjä näyttää valmistelevan Abhasian ja Etelä-Ossetian liittämistä Venäjän federaatioon, kysyä saattaa, toimiiko EU tilanteessa samoin kuin länsivallat vuonna 1938?

    Kun Gruusian parlamentin puhemies viittaa puheissaan vuoteen 1921, jolloin bolshevikit valtasivat juuri itsenäistyneen Gruusian, kysyä saattaa, toimiko Gruusian johto nykykriisissä viisaasti?

  2. no ovathan nää tunnistamattomat valtiot jonkinlaisen itsemäärämisoikeuden omistaneet, eiväthän ne KOSKAAN ole itsenäiseen Gruusiaan edes kuuluneetkaan paitsi Neuvostoaikana. Ihmettelen kyllä miksi väestöt siellä pyrkivätkin niin hartaasti liittymään Venäjään, ehkä siksi että se eläkkeitä maksaa jnp.?

Leave a Reply