Tequilajazzz-yhtye Suomen-kiertueelle

tequilajazzz.jpgPietarilainen Tequilajazzz-yhtye Suomen-kiertueelle muutaman vuoden tauon jälkeen

“Loistava pietarilainen bändi Suomen-kiertueella! Suosittelen voimakkaasti – reipas sukellus Pietarin parhaan svengin ja avantgarden ytimeen!” –Jukka Mallinen.

Kotimaassaan Venäjällä kulttisuosiota nauttiva pietarilainen Tequilajazzz saapuu konsertoimaan Suomeen muutaman vuoden tauon jälkeen. 90-luvun alussa syntynyt bändi on keikkaillut Suomessa vuodesta 2000 lähtien, jolloin se esiintyi Tusovka ry:n ensimmäisillä festivaaleilla Helsingin Nosturissa. Tämän jälkeen yhtye on nähty eri puolilla Suomea niin kiertueella kuin soittamassa yksittäisiä klubi- ja festivaalikeikkojakin. Viimeksi tequilat on nähty Suomessa elokuussa 2005 Imatran Rock to the River -festivaaleilla. Helsingissä bändi vieraili viimeksi kolme vuotta sitten esiintyessään Tusovkaklubin avajaisissa helmikuussa 2004.

Tequilajazzzin musiikki rakentuu toisiinsa nivoutuvista vivahteista, joita sitoo yhteen slaavilainen melankolia. Moderni progressiivinen rock, hevi, eeppinen pop ja monta muuta genreä sulautuvat kauniilla tavalla yhteen. Tulokselle on olemassa valmis lokero monen suomalaisen sydämessä. Sanoja ei tarvitse ymmärtää – ne voi elää.

Pitkälti kaupallisen populaarimusiikin ehdoilla elävällä Venäjällä Tequilajazzz on ollut mielenkiintoinen ilmiö – se on osoittanut, että mainstreamin ulkopuolelta tulevalla marginaalisemmalla musiikillakin on mahdollista menestyä – bändi onkin luonut kokonaan uuden kategorian klubi- ja stadionbändien välimaastoon. Tequilajazzzin lähes kaiken musiikin säveltää ja sanoittaa yhtyeen karismaattinen laulaja-basisti Jevgeni Fjodorov. Fjodorovin johdolla yhtye on myös tehnyt paljon musiikkia elokuviin ja televisioon. Yhtye on myös säestänyt vanhoja mykkäelokuvia, joista ainakin Sergei Eisensteinin Lakko (1924) ollaan nähty Tequilajazzzin säestämänä myös Suomessa useilla elokuvafestivaaleilla.

Syyskuussa 2007 julkaisi kauan odotetun Berlin-singlen, jota seurannee pitkäsoitto myöhemmin tänä vuonna. Edellisen täyspitkän albumin Vyshe Oseni yhtye julkaisi vuonna 2002. Yhtye on koko olemassaoloaikansa kiertänyt konsertoimassa Venäjän ja entisen Neuvostoliiton alueen lisäksi myös Yhdysvalloissa, Japanissa, Israelissa, Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. Suomella on kuitenkin aina ollut erityinen asema yhtyeen kaikkien muusikoiden sydämessä, ja he käyvätkin usein Suomessa lomailemassa, kalastamassa ja tapaamassa ystäviään.

Yhtyeen kokooonpano:
Oleg Baranov – kitara ja taustalaulu
Jevgeni Fjodorov – laulu ja basso
Konstantin Fjodorov – kitara ja tausta
Aleksandr Voronov – rummut
Andrei Aljakrinski – ääniteknikko

Lisätietoja:
Salla Pyykkönen, salla.pyykkonen@gmail.com p. 0400 – 946 838
http://www.tequilajazzz.com
http://www.myspace.com/tezzzjazzz

Kiertueaikataulu Suomessa:

ke 30.1.2008 Joensuu
Teatteriklubi Rantakatu 20
showtime 22 (avoinna klo 21-02)
liput 5 €+ DJ:t Kiilo & Palych

ti 5.2.2008 Kuopio
K-Klubi Vuorikatu 14
showtime 22 (avoinna klo 18-02)
Liput 3 € (yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestön kanssa)

ke 6.2.2008 Jyväskylä
w/ 22 PistepirkkoTanssisali Lutakko Schaumaninkatu 3
showtime 22 (avoinna 21-02)
liput 10/8 € http://www.jelmu.net

to 7.2.2008 Helsinki
Dubrovnik Eerikinkatu 11
showtime 22 (avoinna 21-02)
liput 6 € http://www.andorra.fi/dubrovnik+ DJ:t Flinda ja Flaksi.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply