Toinen Venäjä palaa syksyllä kadulle

Kasjanovin puolue palaa kadulle lokakuussa

Venäjän entisen pääministerin Mihail Kasjanovin johtama Kansandemokraattinen liitto osallistuu 7. lokakuuta järjestettävään “erimielisten marssiin” Moskovassa. Kasjanov kehoitti kaikkia, jotka eivät hyväksy nykyisten vallanpitäjien politiikkaa, liittymään mielenosoitukseen.

7. lokakuuta on presidentti Vladimir Putinin syntymäpäivä ja Novaja Gazetan toimittajan Anna Politkovskajan kuoleman 1. vuosipäivä.

Aiemmin Kasjanovin puolue oli ilmoittanut irtaantuvansa mielenosoitukset organisoineesta Toinen Venäjä -koalitiosta. Puolue ei osallistunut koalition toiseen konferenssiin Moskovassa 7.-8. heinäkuuta.

Toinen Venäjä -koalitio pitää Kansandemokraattisen liiton ilmoitusta tervetulleena. Samalla se kuitenkin ihmettelee, miten puolue, joka ei ole osallistunut “erimielisten marssien” järjestelytoimikunnan työhön nyt jo kolmisen kuukautta, voi ilmoittaa seuraavan marssin ajankohdasta.

Toinen Venäjä suunnittelee marssin järjestämistä syyskuun lopulla ja toivoo Kansandemokraattisen liiton osallistuvan yhtenäisen opposition voimannäyttöön..

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply