Tribunal 12 Helsinki

Syytämme Eurooppaa pakolaisiin, siirtolaisiin ja turvapaikanhakijoihin kohdistuvista jatkuvista ihmisoikeusloukkauksista ja järjestelmällisestä kaltoinkohtelusta!

Tribunal 12 Helsinki on tapahtuma, jossa vaaditaan EU:ta ottamaan moraalinen, laillinen ja polittiinen vastuu alueelleen paenneista ihmisistä. Tapahtumaa tukee laaja joukko ihmisoikeuksia ja sananvapautta puolustavia järjestöjä ja eri alojen taiteilijoita. Sen taustalla on Tukholmassa lauantaina 12.5.2012 järjestettävä näytösluontoinen oikeusistunto Tribunal 12, joka ottaa kantaa Euroopan ihmisoikeusrikkomuksiin pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia kohtaan.

Tribunal 12 Helsinki järjestetään Iso Roobertinkatu 4:ssä sijaitsevassa katutason liiketilassa lauantaina 12.5.2012 kello 10:30-24:00. Yleisöllä on mahdollisuus seurata Tukholman tapahtumia suorana lähetyksenä. Lähetysten välille on rakennettu runsas ohjelma, joka koostuu kansalaisjärjestöjen ja puheenvuoroista ja taiteilijoiden esityksistä. Päivän aikana käsitelllään muun muassa rajakontrollia, turvapaikkaprosessia, paperittomuutta, sekä säilöönottoa ja käännytyksiä.

Tilaisuuteen osallistuvat kuvataiteilijat Kalle Hamm, JP Kaljonen, Dzamil Kamanger, kouluttaja Jari Kivistö, taiteilijat Anna Knappe, Riikka Kuoppala, Pekka Niskanen, Suvi Nurmi, Johanna Raekallio ja Kristiina Tuura, sarjakuvataiteilija Ville Tietäväinen, valokuvaaja Katja Tähjä sekä näyttelijä Jussi Lehtonen, tanssija Niina Hyvärinen, muusikko Mikko Perkola ja toimittaja Kaisa Viita. Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin lisäksi mukana tapahtumassa ovat Kiila, M-cult, Pro-tukipiste, Seta, Suomen Pakolaisapu, Suomen PEN, Taidekoulu Maa ja Vapaa Liikkuvuus -verkosto.

Helsingin lisäksi tapahtumia järjestetään Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Englannissa. Tribunal viittaa Jean-Paul Sartren ja Bertrand Russelin 1967 organisoimaan sotarikostribunaaliin, jossa tutkittiin Yhdysvaltojen sotarikoksia Vietnamissa. Tuomareina Tukholmassa toimii eri alojen asiantuntijoita, esimerkiksi kirjailijoita Nawal el Saawadista ja Nuruddin Farahista Henning Mankelliin.

Lisätietoa:

http://tribunal12helsinki.wordpress.com/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply