Tuhannet kaliningradilaiset vaativat Putinin eroa

Media_httpwwwnewkalin_cjdjv

Tuhannet ihmiset osoittivat lauantaina mieltään hintojen nousua ja kuljetusveron korotuksia vastaan Venäjään kuuluvassa Kaliningradissa. Lukuunottamatta valtapuolue Yhtenäistä Venäjää mielenosoitukseen osallistuivat kaikki seudun poliittiset voimat: opposition Solidaarisuus-liike ja Jabloko-puolue, Venäjän patriootit, Kommunistinen puolue, Liberaalidemokraattinen puolue ja Oikeudenmukainen Venäjä -puolue.

Tapahtumaan saapui Moskovasta puhumaan Solidaarisuus-likkeen johtajia Boris Nemtsov, Vladimir Milov ja Ilja Jashin. Mielenosoittajat vaativat myös Kaliningradin kaupungin johtajan Georgi Boosin sekä pääministeri Putinin ja hänen hallituksensa eroa. Eri arvioiden mukaan mielenosoitukseen osallistui 5000 – 12 000 ihmistä.

Kaliningradin alueella tiivistyvät monet ongelmat, sosiaalinen kurjistuminen, rapistuva infrastruktuuri ja korkea työttömyys. Euroopan keskellä kaliningradilaiset tuntevat jääneensä loukkuun. Moskova ei välitä heistä, mutta ilman Schengen-viisumia ei EU:n alueelle ole pääsyä.

http://mariuver.wordpress.com/2010/01/31/kaliningr-putina/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly
One Comment

Leave a Reply