Tusovka esittää: Pikku Kukka ja Iva Nova

Tusovka-klubi la 6.12. klo 21:00
Ravintola Dubrovnik (liput 6€)

Sinun, joka et saanut kutsua itsenäisyyspäivän Linnan juhliin, oikeaa tai väärennettyä, ei pidä vaipua epätoivoon. Voit suunnata ravintola Dubrovnikiin (os. Eerikinkatu 11), jossa Tusovka ry. järjestää suomalais-venäläiset musiikki-iltamat. Lavalle astelevat aina yhtä ihastuttava Pikku Kukka, sekä Iva Nova Pietarista, jonka tanssiinkutsua on vaikea ohittaa.

Suomen PENin kutsumat keskiaasialaiset kirjailijat Vera Iversen ja Dalmira Tilepbergenova vierailevat Helsingissä 5.12.-6.12. ja ovat haastateltavina lauantaina Tusovka-klubilla ravintola Dubrovnikissa alkaen klo 21:00.

Tusovka ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, jonka pyrkimyksenä on lisätä venäläisen populaarikulttuurin tunnettavuutta Suomessa. Suomessa järjestettävien tapahtumien lisäksi Tusovka on järjestänyt festivaaleja myös Pietarissa ja Moskovassa. Tusovka ry on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton kulttuurijärjestö.

Pikku Kukka

Pikku Kukan tarina alkoi 2002 ravintolassa, kun he eivät olleet saaneet sitä mitä halusivat. Laulajat Emilia ja Lotta löivät idearikkaat päänsä yhteen, ja hiljaisia tarinoita alkoi syntyä. Lauluissa oli rajoituksia: ei kertosäkeitä, ei paria sointua enempää, vain yksi kierto. Vähemmän olisi enemmän. Tai kuten bändi itse kertoo:

“Pikku Kukan tuplalauluun pohjautuvassa pop-musiikissa kurkotellaan kauas kansanmusiikkiin, mutta toisaalta stereokuvaan maalaillaan myös pienoisia jazz-sävyjä. Pääosassa ovat kuitenkin itse biisit, sävellykset ja sanoitukset, joiden välityksellä kerrotaan yksinkertaisia tarinoita.”

Pikku Kukka on keikkaillut ahkerasti Suomessa ja esiintyi tänä syksynä Tusovkan kutsumana ensimmäistä kertaa myös Venäjällä. Pikku Kukka on julkaissut kaksi EP:tä, sekä esikoispitkäsoiton “Palma” 2007.

Emilia – laulu, syntetisaattori, perkussiot
Lotta – laulu, syntetisaattori, perkussiot
Erkka – basso
Tomppa – rummut ja perkussiot
Ari – kitara

http://www.myspace.com/pikkukukka

Iva Nova

Pietarissa 2002 perustetussa Iva Novassa ennakkoluulottomuus lyö kättä perinteiden kanssa. Traditionaalinen slaavi-musiikki kohtaa punkin asenteen ja energisyyden. Iva Novan maailma on voimakas ja hyväntuulinen huumoria unohtamatta ja tulinen musiikki jättää tuskin ketään kylmäksi. Bändi on tuttu vieras Suomessa ja saanut aina haltioituneen vastaanoton, lisäksi orkesteri on kiertänyt Keski-Euroopassa.

Nastja Postnikova – laulu
Katerina Fjodorova – rummut
Natalia Potapenko – harmonikka
Inka Lishenkevitsh – kitara
Ksenia Vasiljeva – basso

http://www.iva-nova.ru/

Vera Iversen (s. 1968) on kirgisialainen toimittaja, joka alkoi työskennellä toimittajana Neuvostoliiton hajottua. Hän on työskennellyt Kirgistanin suurimmissa päivälehdissä Bishkek Morningissa ja Evening Bishkekissä. Iversen on toiminut myös presidentti Akajevin lehdistöneuvonantajana. Hänen Keski-Aasian kirjallisuuden ja kulttuurin ongelmia käsitteleviä artikkeleitaan on julkaistu Suomessa, Norjassa ja Saksassa ja Iversen organisoi myös Keski-Aasian ensimmäisen naiskirjailijakokouksen.

Dalmira Tilepbergenova (s. 1967) on kirgisialainen runoilija ja dokumenttiohjaaja, joka jatko-opiskelee ohjaamista Moskovassa. Hän on opiskellut venäläistä filologiaa Kirgisian valtionyliopistossa ja on toiminut venäjän kielen ja kirjallisuuden opettajana sekä televisio- ja elokuvatuottajana. Tilepbergenovan tekstejä on julkaistu lukuisissa kirgisialaisissa lehdissä, muun muassa Literary Kyrgyztanissa ja Yunostissa. Hänen esikoisrunokokoelmansa Dom Slov (House of Words) julkaistaan tänä vuonna.

Lisätietoja:

Anna Ruohonen,
puheenjohtaja,
Tusovka ry
anna.z.ruohonen@helsinki.fi

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply