Ugrit eivät pyri eroon Venäjästä

Viro, Suomi tai Unkari eivät ole eivätkä koskaan aio usuttaa Venäjän suomalais-ugrilaisia kansoja eroamaan Venäjästä, sanoi Suomalais-ugrilaisten kansojen konsultaatiokomitean puheenjohtaja Valeri Markov. Tõnu Seilenthal, konsultaatiokomitean Viron edustaja, korosti, että suhteessa Venäjään on kyse kunkin kansan itsemääräämisoikeudesta. Konsultaatiokomitea kokoontui Komin tasavallan pääkaupungissa Syktyvkarissa. Seuraava kokous pidetään 23.-24. maaliskuuta Virossa.

Seilenthal uskoo, että Venäjän suomalais-ugrilaiset kielet jäävät vaikeasta tilanteesta huolimatta eloon. Huonommassakin asemassa olleita jo kuolleita kieliä on herätetty uudestaan eloon. “Niin huono suomalais-ugrilaisten kielten tilanne ei ole,” Seilenthal sanoi. Syktyvkariin on perustettu Venäjän federaation suomalais-ugrilainen kulttuurikeskus, mikä osoittaa, että suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuurin –kansanperinnefestivaalien ja kansallisen kirjallisuuden– kehitysnäkymät ovat avartuneet.

http://www.epl.ee/artikkel/448416

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply