Varokaa neuvostovastaista toimittajaa

Aleksandr Podrabinekia vainotaan taas hänen neuvostovastaisten mielipiteidensä vuoksi. 1970-luvulla hänet karkotettiin ensin Siperiaan ja pantiin sitten muutamaksi vuodeksi leirille neuvostoyhteiskunnan panettelusta. Hän kirjoitti äskettäin internetlehteen jutun, jossa uskalsi väittää, että neuvostovastaisen taistelun veteraanit ovat suurempia sankareita kuin eläkkeellä olevat vankileirien saariston vartijat ja pyövelit, vaikka näillä jälkimmäisillä onkin paremmat eläkeet ja komeammat prenikat, kirjoittaa Kalle Kniivilä.

“Veteraaneja häväistään”, keksivät Kremlin nuorisojoukot, nykyajan Komsomol. Ensin asialle ehtivät Naši-järestön iskurityöläiset, jotka rynnivät punapaidoissaan porukalla Novaja Gazetan toimitukseen Podrabinekia etsimään. Podrabinekin vaimon asunnolle yritti tunkea lähetti toisensa jälkeen “tärkeitä papereita tuomaan”, ja naapureille soiteltiin ja kyseltiin missä Podrabinek pitää majaa. Podrabinekin elämä luvattiin jakaa kahteen osaan: ennen ja jälkeen sopimatonta lehtijuttua, jota hänen ei koskaan annettaisi unohtaa.

Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän nuorisojärjestö MGER liittyi kampanjaan ja pisti pökköä pesään äärinationalisteilta lainatuilla iskulauseilla. Näin MGER kirjoittaa kotisivullaan: …entinen toisinajattelija, nykyinen inhottava elukka, hänen elämänsä jakautuu tosiaankin kahteen osaan. Kenenkään ei muuten kannata unohtaa rikoslain pykäliä – on olemassa monia tapoja tehdä ihmisen elämä sietämättömäksi ihan lain puitteissa. Kuolema fasisteille! Häpeä heidän apureilleen! Kunnia Venäjälle!

Vähän aikaisemmin samassa tekstissä muistutetaan “mainiosta iskulauseesta”, jota venäläisten nationalistien sanotaan käyttäneen 90-luvulla: “Veteraanien puolesta leikkaamme teiltä korvat pois!” Karmeita uhkauksia valtapuolueen nuorisoliitolta, varsinkin kun mukaan heitetään kuvamontaasi jossa Podrabinek on puettu SS-upseerin vormuun. “Kuolema fasisteille”, niinhän se oli. Iskulause “Slava Rossii!” oli muuten ennen lähinnä venäläisten uusnatsien ja äärinationalistien käytössä, mutta valtapuolue haluaa näköjään nyt omia senkin itselleen.

http://minunvenajani.blogspot.com/2009/09/varokaa-neuvostovastaista-toimittajaa.html

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply