Venäjän oppitunti

Sauli Niinistö & Vladimir Putin

Vielä reilu vuosikymmen sitten, Putinin noustessa Venäjän johtoon, julkisessa sanassa Helsingin Sanomia myöten, maalattiin kuvaa itänaapurimme hitaasta, mutta varmasta taipaleesta kohti eurooppalaisten liberaalidemokratioiden joukkoa. Putin nähtiin Jeltsinin jälkeisen Venäjän edistyksellisenä voimana matkalla kohti uudenlaista, menestyksekästä ja kansainvälisiä ihmisoikeuksia kunnioittavaa eurooppalaista Venäjää.

Toisinajattelijoiden eliminoinnin, vaalitulosten väärentämisten, suurvaltauhittelun, näytösoikeudenkäyntien, yhdistymisvapauden ja omaisuudensuojan rajoittamisen, homolakien ja poliittisen- sekä taloudellisen plutokratisoitumisen myötä naiivimmillekin idealisteille luulisi käyneen selväksi, että Venäjän kehityssuunta on kaikkea muuta. Venäjä ei demokratisoidu – se autoritärisoituu kaksipäisen kotkan lujassa puristuksessa.

Tosiasiat nyky-Venäjän luonteesta ja toimintatavoista olisi voinut päätellä jo Tshetshenian tapahtumista, kaukasialaisten kohtelusta, opposition murhista, kansalaisjärjestöjen julistamisesta CIA:n agenteiksi, Viron pronssipatsaasta tai Georgian sodasta. Länsimaiden on korkea aika päivittää näkemyksensä Venäjästä. Venäjän valtiojohtoon tulisi suhtautua realistisesti ja unohtaa pilvilinnat maan oikeusvaltiokehityksestä.

Lue Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsenen Mikko Laakson koko kirjoitus:

http://mikkolaakso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148721-oppitunti-venajasta

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply