Venäjän vaaleista ja valeista

Media_httpiimgurcomri_kzgwf

"En pidä vaalit-sanan käyttämisestä Vladimir Putinin uudelleenvalinnan yhteydessä. Kyseessä eivät näet olleet vaalit vaan Vladimir Putinin uudelleenvalinta. Vladimir Putinin uudelleenvalinnalla ja demokraattisilla vaaleilla ei ole mitään tekemistä keskenään", kirjoittaa Jussi Lähde Aamulehden blogissa.

"Vladimir Putin ei ole Venäjän presidentti. Lause "Vladimir Putin valittiin vaaleissa Venäjän presidentiksi" ei kerro vaaleista vaan valeista. Venäjän valeistako? Ei vaan myös meidän. Meidän mediamme ja meidän poliitikkomme kutsuvat Putinia vaaleilla valituksi Venäjän presidentiksi", Lähde toteaa.

"Mikäli olisin toimittaja tai poliitikko puhuisin "Vladimir Putinista, joka käyttää Venäjällä presidentille kuuluvaa valtaa". Sanoilla on merkitystä, sillä sanavalinnat kertovat ajattelustamme tai ajattelemattomuudestamme. Vladimir Putinia, Venäjää ja demokratiaa meillä on ollut aikaa ajatella", Lähde kirjoittaa.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/jussi-l-hde-ven-j-n-vaaleista-ja-valeista

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply