Venäläiset rauhanaktiivit Helsingissä

Media_httpiimgurcomay_bcasv

Venäläisen Sotilaiden äitien komitean edustajat Ella Poljakova ja Olga Aleksejeva sekä Pietarin rauhantalon puheenjohtaja Jelena Vilenskaja vierailevat tulevana viikonloppuna Helsingissä. He osallistuvat Suomen Rauhanliiton ja Suomen Rauhanpuolustajien järjestämiin yleisötilaisuuksiin lauantaina 21.4. ja sunnuntaina 22.4.

Rauhanasemalla lauantaina 21.4. kello 14:30 järjestettävässä tilaisuudessa rauhanaktiivit kertovat toiminnastaan. Lisäksi nähdään dokumenttielokuvat “Novye Aldy – The Past That Cannot Be Forgotten” ja “Seven Days Which…”

Elokuva “Novye Aldy” kertoo Pietarin OMON-joukkojen suorittamasta joukkomurhasta Novyje Aldyn kylässä Tshetsheniassa helmikuussa 2000. “Puhdistusoperaatiossa” tapettiin lähes 100 siviiliä.

Toinen elokuva, “Seven Days Which…”, kuvaa Novyje Aldyn joukkomurhan vuoksi orvoksi jääneiden lasten vierailua Pietarissa kansalaisyhteiskunnan aktivistien kutsumina.

Elokuvissa on joko englanninkielinen tekstitys tai ne selostetaan suomeksi. Koko tilaisuus tulkataan suomeksi. Tapahtuman järjestää Suomen Rauhanliitto. Tilaisuus on avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Rauhanaktiivit Jelena Vilenskaja, Ella Poljakova ja Olga Aleksejeva kertovat maansa nykytilasta rauhanliikkeen näkökulmasta myös sunnuntaina 22.4. kello 13:00-15:00 Suomen Sosiaalifoorumissa.

Paikka on Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis (luokkahuone 41). Tilaisuuden järjestävät Suomen Rauhanliitto ja Suomen Rauhanpuolustajat. Tilaisuudessa on suomenkielinen tulkkaus.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply