Venäläisturistien määrä edelleen kasvussa

Taloustaantuma ei näytä vaikuttaneen venäläisten matkailuun Suomessa tänä kesänä. Toisin kuin keväällä pelättiin, venäläisiä turisteja on käynyt Suomessa jopa hieman viimevuotista enemmän. Tahkon lomakeskuksessa venäläismatkailijoiden määrä on tänä kesänä peräti kolminkertaistunut viimevuotisesta, kertoo toimitusjohtaja Jari Mathalt Keskusvaraamo Tahkovuori Oy:stä. Suurimmalle lomamökkien välittäjälle, Lomarenkaalle, venäläiset tuovat noin viidenneksen myynnistä. Bruttomyynti heille on kasvanut tänä vuonna kolmetoista prosenttia, kotimaanmyynti yhden prosentin. Myyntipäällikkö Marja Kotilaisen mukaan iso osa venäläisistä tulee vielä elokuussa, kun koulujen alkaminen jo hiljentää kotimaanmatkailua.

Matkailuyritysten näkemykset saavat vahvistusta myös viisumitilastoista. Eniten viisumeita myöntää Suomen Pietarin pääkonsulaatti. Tänä vuonna siellä on käsitelty noin 234 000 viisumihakemusta, kertoo viisumiosaston päällikkö Pauli Kivinen. “Viisumiluvuissa näkyy hivenen nousua verrattuna viime vuoteen. Ei tietysti niin paljon kuin viime vuosina on ollut — 20-30 prosenttia — mutta semmoista 5-7 prosentin nousua. Alkuvuosi oli hiljaisempi, mutta nyt kesäaikana on venäläismatkailijoiden määrä, tai ainakin viisumin hakijoiden määrä kasvanut,” Kivinen kuvaa tilastoja. Hänen mukaansa junalla matkustaville eli ilmeisesti bisnesmatkailijoille myönnetyt viisumit ovat vähentyneet, autolla kulkeville lisääntyneet.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/07/venalaiset_hyva_lisa_matkailuyrityksille_897493.html

Lue myös:

Venäläiset jonottavat viisumia Suomeen
YLE Uutiset, 16.06.2009
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/06/venalaiset_jonottavat_viisumia_suomeen_798442.html

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply