Viipurilainen toimittaja syytteeseen

Media_httpiimgurcomop_gjmqg

Viipurilaisen sanomalehden Vyborgskie Vedomosti toimittaja Andrei Kolomoiski on asetettu syytteeseen hänen lisättyään verkkopäiväkirjansa kirjoitukseen linkin suosittuun videoon, johon oli leikelty pääministeri Vladimir Putinin lausuntoja uuteen muotoon. Viipurin syyttäjänvirastosta kerrottiin pietarilaiselle Lenizdat-verkkolehdelle, että he olivat katsoneet videota useaan otteeseen, ja että he “eivät ollenkaan pitäneet siitä”. Syyttäjänvirasto vaati Kolomoiskia poistamaan linkin videoon verkkopäiväkirjastaan. Videossa Putin kehotti kansalaisia äänestämään johtamaansa puoluetta, Yhtenäistä Venäjää, yllättävin sanakääntein:

“Duuman vaalit määräävät epäilemättä myös uuden presidentin vaalien sävelen. Maa on jo nyt astumassa tyhjien lupausten aikakaudelle. Rakkaat ystävät, yhdessä me jatkamme tätä suurta työtä. Köyhyys jatkaa vakaata, vaikkakin hidasta kasvuaan. Tässä tilanteessa meidän on erityisen tärkeä varmistaa politiikan linjan jatkuvuus. Siksi olen päättänyt palata nöyryytysten, riippuvuuden ja luhistumisen aikaan, ja näin muuttaa kansan valitsemaa kurssia. Emme ole vielä saattaneet työtä loppuun, mutta olemme silti antaneet musertavan iskun. Juuri siksi pyydän teitä osallistumaan vaaleihin ja äänestämään Yhtenäistä Venäjää.”

Kolomoiskia syytetään nyt rikoslain nojalla “tiedotusvälineessä tapahtuneesta yllytyksestä ekstremistiseen toimintaan” ja “vihan lietsonnasta tai ihmisarvon loukkauksesta”. Kolomoiski kertoo vain julkaisseensa verkkopäiväkirjassaan linkin oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin aiemmin omassa verkkopäiväkirjassaan olleeseen videoon. Kolomoiskin mukaan syyte johtuu hänen toimittajan työstään. Hän on lehtiartikkeleissaan kritisoinut Viipurin syyttäjänvirastoa passiivisuudesta kansalaisten yhteydenottojen käsittelyssä. Andrei Kolomoiski (“Viipurin Antti”) on useasti osallistunut Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin tilaisuuksiin.

http://www.lenizdat.ru/cgi-bin/redir?l=ru&b=1&i=1103324

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply