Virtuaalinen Maailmankongressi?

Onko Tallinnassa vuoden 2004 elokuussa pidetyn 4. Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin päätöslause pantu täytäntöön, kysyy Nikolai Privalov. Kongressi kehotti konsultatiivikomiteaa järjestämään kansainvälisen konferenssin, jossa analysoitaisiin kongressin päätösten toimeenpanoa. Konsultatiivikomitea järjestikin tapaamisen joulukuussa 2006 Mordovian pääkaupungissa Saranskissa. Kysymys, miten 4. maailmankongressin päätökset on pantu täytäntöön, jäi kuitenkin vastaamatta.

Ehkä tähän kysymykseen osaa vastata Suomalais-ugrilaisten kansojen konsultatiivikomitea? Komitean sihteeristön toimia hoitaa Suomi-Venäjä-seura. Seuran verkkosivustolla ei ole kuitenkaan minkäänlaista tietoa siitä, mikä on yhdistyksen suhde konsultatiivikomiteaan. Voidaan myös kysyä, missä itse komitea sijaitsee? Sillä ei ole verkkosivustoa, ei osoitetta. Konsultatiivikomitea lieneekin yksinomaan virtuaalinen. Ehkä sitä ei ole olemassakaan?

Muutaman päivän kuluttua Hanti-Mansiiskissa alkaa 5. suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressi. Kongressin päätöslauselma on jo valmis. On valitettavaa, että toukokuussa 2008 Tartossa pidetyn suomalais-ugrilaisten joukkotiedotusvälineiden seminaarin suosituksia ei ole otettu huomioon. Kysyä saattaa myös, pannaanko 5. maailmankongressinkaan päätöksiä täytäntöön? Päätöslauselma on joka tapauksessa kirjoitettu siten, että jää epäselväksi, miten ne pannaan täytäntöön ja kuka ne panee täytäntöön.

Выполнены ли решения IV Всемирного конгресса финно-угорских народов?
Николай Привалов, 20.06.2008
http://www.mari-el.name/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply