Virtuaalinen sota

Media_httpiimgurcomef_rnfhc

Tukeeko Suomi terroristeja? Tshetsheenidokumentti rakentaa virtuaalista Tshetsheniaa ja päätyy mediasotaan.

Pekka Niskasen elokuva Virtual War on dokumentti tshetsheenipakolaisten diasporasta. Hazman on Suomessa asuva pakolaisnainen, jonka mies ja poika on surmattu Tshetshenian sodissa. Hän yrittää yhdistää eri puolilla Eurooppaa asuvaa perhettään ja auttaa muita tshetsheenejä heidän vaikeuksissaan.

Ohjaaja Pekka Niskanen rakentaa yhdessä pakolaisten kanssa virtuaalista Tshetsheniaa internetin Second Life -sivustolle toivoen sen tulevan paikaksi, jossa diasporassa elävät ihmiset voivat keskustella keskenään ilman vainoamisen pelkoa.

Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin hallituksen jäsen, kansalaisaktivisti Mikael Storsjö on auttanut Suomeen kymmeniä sodan runtelemasta Tshetsheniasta pakenevia ihmisiä. Käräjäoikeudessa häntä syytetään laittoman maahantulon järjestämisestä.

Kiistellyn uutistoimiston Kavkaz Centerin serveri on Storsjön ylläpitämä. Sitä vastaan hyökätään rajusti internetissä. Virtuaalisessa sodassa poliittinen mediakamppailu on kovaa ja intohimoista. Virtuaalinen on totta eikä sota vain virtuaalista.

Virtuaalisen Tshetshenian kimppuun hyökätään virtuaalisin ohjuksin, ja tekijät saavat kummallisia seuraajia liikkuessaan kaupungilla. Internetissä “Suomen antifasistisen komitean” nimellä toimivan viharyhmän jäsenet Johan Bäckman ja Juha Molari väittävät terroristeja johdettavan Suomesta.

Elokuvan lehdistönäytös Helsingissä torstaina 8. maaliskuuta 2012 kello 15:30 elokuvateatteri Maximissa (Kluuvikatu 1). Ensi-ilta perjantaina 9. maaliskuuta 2012 kello 16:00 Tampereen elokuvajuhlilla elokuvateatteri Niagarassa. TV-esitys YLE TV1:n Dokumenttiprojektissa maanantaina 12. maaliskuuta 2012 kello 21:30.

Lisätietoja:

http://www.illume.fi/site/?lan=1&mode=elokuvat&eid=84

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply