Vladimir Kozlovin vaimo hakattiin Joškar-Olassa

Galina Kozlova (toinen vasemalta) Valentin Kolumbin nimelisessa museossaMarilaisen kansalaisjärjestön Mari Ušemin hallituksen jäsen Galina Kozlova hakattiin raa’asti Marinmaan pääkaupungissa Joškar-Olassa torstaina 25. tammikuuta 2007.

Galina Kozlovan mies on Yleismarilaisen neuvoston (Mer Kangaš) puheenjohtaja Vladimir Kozlov, joka joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi helmikuussa 2005. Galina Kozlova on neljän lapsen äiti.

Hyökkäyksessä Kozlovaa kaasutettiin hermot lamauttavalla kaasulla ja potkittiin päähän useita kertoja.

Kozlova kärsi kallovammoista sekä kaasusta johtuvista näköhäiriöistä ja on tällä hetkellä Joškar-Olan kaupunginsairaalan neurokirurgian osastolla.

Kozlovalta yritettiin hyökkäyksen yhteydessä viedä laukku, jossa oli Mari Ušemin dokumentteja, erään marilaisen kirjailijan käsikirjoitus ja pienehkö summa rahaa.

Mari Ušemin hallituksen mukaan hyökkäys ei voinut olla pelkkä ryöstön yritys. Mari Ušem vaatii viranomaisia selvittämään rikoksen ja rangaitsemaan tekijöitä.

Mari Ušemin hallitus kehottaa demokraattista yhteisöä olemaan sulkematta silmiään vastaavilta rikoksilta, oli niiden tekijä kuka tahansa.

Viimeisten viiden vuoden aikana on tehty useita hyökkäyksiä marilaisia kansalaisaktivisteja, toimittajia ja opposition edustajia vastaan.Viranomaiset eivät ole selvittäneet yhtäkään hyökkäyksistä. 

MariUver 30.01.2007

http://www.mari.ee/fi/news/polit/2007/01/03.html

 

 

.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply